Hirdetés

Az egyik legsikeresebb magyar rendezőnő szívesen dolgozna a The Last of Us sorozaton, és tesz is ezért

|

A The Last of Us egyik jelenlegi rendezője már meg is ígérte, hogy szól majd Enyedi Ildikó érdekében.

Hirdetés

Múlt hét szerdám mutatták be az Arany Medve-díjas magyar rendezőnő, Enyedi Ildikó legújabb filmjét, A feleségem történetét. Ennek kapcsán készített Enyedivel interjút a HVG, és ebben a beszélgetésben hangzott el egy fontos mondat a jelenleg is készülő HBO-s The Last of Us tévésorozat kapcsán.

A külföldi sajtóban már azt is pedzegetni kezdték, hogy Enyedi akár Marvel-filmet is rendezhetne, de a rendezőnő úgy fogalmazott, őt már "nem érdemes felépíteni az amerikai piacra", viszont egy videojátékos projektben szívesen részt venne.

Hirdetés

A Game Pass Online Fesztivál nézői jól tudhatják, hogy Enyedi Ildikó hatalmas gamer, ismeri és szereti a klasszikus címeket és az új játékokat is, legyen szó akár független címekről, akár AAA megjelenésekről. Ezen ismeretek birtokában talán nem is akkor meglepetés, hogy a rendezőnő nagyon szeretne a The Last of Us sorozni, hiszen magát a játékot is kifejezetten kedvelte. 

Enyedi egészen pontosan így válaszolt arra a kérdésre, hogy milyen videojáték filmes adaptációra nem tudna nemet mondani:

"Most csinálják a tévésorozatot a The Last of Usból, abban nagyon szívesen rendeznék. Nemrég együtt voltam a berlini zsűriben Jasmila Zbaniccsal, aki rendez egy részt az első évadból. Soha az életében nem játszott a játékkal, engem kérdezgetett róla. Azt mondta, szól majd az érdekemben, hátha a második évadba beszállhatok én is."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A rendezőnő munkásságának ismeretében mi személy szerint imádnánk, ha tényleg közreműködhetne a The Last of Us adaptációjában, a sorozatnak pedig mindenképpen előnyére válhatna, ha egy olyan szakember dolgozna rajta, aki szereti és ismeri annak alapanyagát, maga is játszott a Naughty Dog videojátékával.

Ha esetleg lemaradtatok a Game Pass Online Fesztivál azon adásáról, melyben Enyedi Ildikó és Hartung Attila beszélgettek Stökivel a sztorialapú játékokról, akkor itt tudjátok pótolni:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)