Hirdetés

Az Electronic Arts az Ultimate Team loot boxai miatt kapott pert a nyakába

|

Egy bírósági kereset szerint a FIFA és a Madden fizetős multiplayer mechanikái Kalifornia törvényei szerint illegális szerencsejátéknak minősülnek.

Hirdetés

Az EA-nek a Battlefront II loot boxaival sikerült magára haragítania a teljes videojátékos társadalmat, és a botrány hullámai olyan magasra csaptak, hogy ezt a mechanikát több bíróság is vizsgálni kezdte. Most ismét egy perrel kell szembenézzen a cég az Ultimate Team packek miatt, melyek egyébként az egyik legjelentősebb bevételt jelentik számukra.

Hirdetés

Az emberek évről évre képesek csillagászati összegeket kifizetni azért, hogy az EA sportjátékaiban összeállíthassák saját álomcsapatukat. Ez a loot box mechanika, mely arra sarkall, hogy véletlenszerű csomagokat vegyünk, hátha egy jó játékost nyitunk belőle, többször okozott már komoly jogi problémát, most pedig Kaliforniában kezdték vizsgálni a dolgot.

A felperes, Kevin Ramirez több mint száz ember képviseletében perelte be a játékkiadót, mondván, hogy az "addiktív viselkedésre sarkallja a vásárlókat a nagyobb jövedelem érdekében." Szerinte neki és a többi "áldozatnak" 5 millió dollár kárt okozott ezzel a mechanikával a cég.

Noha hallottunk már olyan perekről, ahol valaki beperelt egy kiadót vagy egy fejlesztőt, amiért túlságosan ráfüggött egy játékra, azonban a mostani perben Ramirezék még nyerhetnek is, hiszen a szerencsejáték-szál megbonyolítja a dolgokat. Keresetük szerint ugyanis Kalifornia törvényei kimondják, hogy "egy gép, egy szerkezet vagy eszköz; a tétként szolgáló érték; valamint ha ezért az értékért cserébe a játékos szerencsével nyerhet valamit" egy olyan rendszer elemei, amely illegális szerencsejátéknak számít, ez pedig a FIFA és a Madden loot box mechanikáinál felismerhető modell. 

A folytatásról természetesen beszámolunk majd nektek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)