Hirdetés

Az ember, aki több ezer dollárt lopott, hogy egy online játékban élhessen

|

A hawaii férfi több ezer lopott dollárt költött a főleg cicikkel népszerűsített online városépítős játékra. Az FBI elfogta.

Hirdetés

Az online játék függőséget okoz? Vagy a mélyen dekoltált ruházat az oka? Ezt nem most fogjuk kideríteni, de az biztos, hogy a 47 éves hawaii David Buchanan rendesen rákattant az Evony című flashjátékra.

A Kotaku adott hírt róla, hogy egy hawaii férfit az FBI öt hónap nyomozás után tartóztatott le internetes csalás vádjával. David Buchanan állítólag 40 000 dollárt csalt ki egy hölgytől, azzal az ígérettel, hogy ebből a pénzből 300 000 dollárt képes csinálni. Ez persze nem volt igaz, és ahogy az FBI nyomozása rámutatott, Buchanan főleg magára, az internetes barátnőjére és egy online játékra költötte a pénzt.

Ez az online játék az Evony nevű Civilization-klón volt, ami ugyan ingyenes, de természetesen van benne lehetőség eltapsolni pár dollárt különböző mikrotranzakciókon keresztül. Az FBI nem hozott nyilvánosságra konkrét számokat, de a nyomozást vezető ügynök, Tom Simon elmondta, hogy több ezer dollárról van szó. "Lényegében ebben a világban élt" - nyilatkozta Simon.

A játékvilágban volt az Evonyval kapcsolatban több botrány is, főleg a szemérmetlen "hirdessünk cicivel" szintű reklámok miatt. A hawaii férfi ügyét május 8-án tárgyalja majd a bíróság és a hírek szerint beismerte tettét és bűnösnek vallja majd magát. Elég komoly büntetés elé nézhet.

Ti raktatok már bele komolyabb pénzt valamilyen játékba?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)