Hirdetés

Az Epic Games segít megmenteni a Sherlock Holmes játékok ukrán fejlesztőit

|

A Frogwaresnek komoly nehézséget okoz a munka folytatása a háború sújtotta Ukrajnában.

Hirdetés

Az egyébként dublini irodával is rendelkező Frogwares azon stúdiók közé tartozik, amelyek helyzete bizonytalanná vált azáltal, hogy Oroszország szűk három hónapja megtámadta Ukrajnát. A fejlesztők közül többen önkéntesnek álltak, van, aki fegyvert ragadott hazája védelmében, mások pedig igyekeztek folytatni a munkát, hogy még ilyen nehéz körülmények között is kiadhassák a Sherlock Holmes Chapter One előző generációs változatait.

Fáradozásukat azonban csak részben koronázta siker, mert a PlayStation 4-es verzió elkészült ugyan jelentős kompromisszumok árán (többek között átalakították a nyílt világú játékteret), ám az Xbox One-os kiadásra már nem maradt forrás, ezért azt határozatlan ideig felfüggesztették, ami tulajdonképpen majdhogynem egyenértékű a törléssel.

Hirdetés

Egy új, elég kedvező fejlemény következtében nem kizárt, hogy ismét leporolják valamikor, de valószínűbb, hogy más célokra használják fel azt a tőkeinjekciót, amihez nemrég jutott hozzá a csapat az Epic Games jóvoltából. A Fortnite, az Unreal Engine és az Epic Games Store mögött álló cég ugyanis az Epic MegaGrant programon keresztül 5 és 500 ezer dollárnak megfelelő összeggel támogat olyan független fejlesztőket, amelyek ígéretes Unreal motoros projekteken dolgoznak. Tavaly például egy magyar stúdió is ebben a megtiszteltetésben részesült.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Az Epic Gamestől kapott támogatásról Alex Striuk számolt be a Frogwares blogján, az összeg nagyságát értelemszerűen nem hozta nyilvánosságra, de valószínűtlen, hogy aprópénzről lenne szó, máskülönben aligha lenne elég az általa megnevezett célokra.

"Az Epic MegaGrant alapja kardinális szerepet játszik abban, hogy az alkalmazottakat biztonságosabb helyre költöztethessük, valamint anyagilag segítsük azokat, akik Ukrajna elhagyatottabb régióiban, vagy az Európai Unió valamely tagországában kerestek menedéket."

Arra is lehetősége nyílik a csapatnak, ellássa a játékfejlesztéshez nélkülözhetetlen eszközökkel a munkatársakat, valamint elköltöztethesse az adatinfrastruktúrát. Végezetül pedig a pénzösszeg enyhíti a háborús helyzetből fakadó anyagi veszteségeiket, így egyelőre nem kell attól tartani, hogy kiszaladna a talaj a Frogwares lába alól.

A csapat egyúttal azt is bejelentette, hogy készül következő játékuk, a Project Palianytsia, mely az eldritch horrort és a viktoriánus rejtélyeket keveri.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)