Hirdetés

Az Euro Truck Simulator 2 fejlesztői bocsánatot kérnek a ködös közleményükért

|

Egy ügyetlenül megfogalmazott közlemény elég volt ahhoz, hogy sokan vakcinaellenesnek higgyék a népszerű szimulátor fejlesztőit.

Hirdetés

Az Euro Truck Simulator 2 fejlesztői nemrég bejelentették, hogy egy játékbeli eseménnyel szeretnének kedveskedni azoknak a teherautó sofőröknek, akik jelenleg is keményen dolgoznak azon, hogy mindenhol legyen elég oltás, viszont magát a bejelentést sajnos sikerült pont annyira félreérthetően megfogalmazni, hogy sok embernél kiverte a biztosítékot.

Hirdetés

Az SCS Software nemrég a hivatalos blogján jelentette be a Hauling Hope nevű eseményt, melyben a játékosoknak COVID-19 vakcinákat kell időben elszállítania a világ különböző pontjaira. A bejelentés már önmagában is egy kicsit megosztotta a közösséget, ugyanis sok rajongó úgy gondolta, hogy a csapat ezzel túl sok politikát visz a játékba, de a kiegészítés volt az, ami végül tényleg felháborította a játékosokat:

"Tisztelgünk azon sofőrök előtt, akik fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy a vakcinák a világ minden pontjára eljussanak! Nem támogatjuk és nem is ellenezzük az oltásokat, csak szerettük volna értékelni azokat az embereket, akik nagy kihívások elé néznek ezekben a nehéz időkben!"

Sajnos ez a kijelentés csak tovább rontotta a helyzetet, ugyanis a szöveg ködös megfogalmazása miatt sokan úgy gondolták, hogy a cég ezzel az oltásellenes összeesküvés-hívőknek próbál megfelelni, ahelyett hogy segítene növelni az emberek tudományba vetett bizalmát. Az SCS erre egy újabb közleménnyel reagált, amelyhez hozzátették, hogy az előző baklövés egy fordítási hibának köszönhető:

"Az előző állítás helyesen így szólt volna: »Mindegy, hogy támogatod az oltásokat vagy ellenzed őket, ezek a sofőrök akkor is keményen dolgoznak és megérdemelnek 15 perc hírnevet.«"

Nem mindenkit győzött meg ez az újrafogalmazott verzió, így az SCS Software végül határozottan kijelentette, hogy egyáltalán nem kívánják alábecsülni a koronavírus által okozott károkat, valamint mindenkinek javasolják, hogy kövessék az ajánlott óvintézkedéseket és bízzanak a tudományos módszerekben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)