Hirdetés

Az ukrán kormány arra kéri a játékipart, ne szolgálja ki az oroszokat

|

Ukrajna miniszterelnök-helyettese az Xbox és a PlayStation segítségével állítaná meg az orosz agressziót.

Hirdetés

A napok óta tartó, Oroszországgal vívott fegyveres konfliktusban nem csak a nyugati államok és államközi szövetségek segítségét kérte és kapta meg Ukrajna, de mellettük több magánvállalathoz is fordultak nyílt levelekkel. Az Apple mellett a Google és Elon Musk segítségét kérte az ukrán miniszterelnök-helyettes, aki egyben az ország digitalizációjáért felelős miniszter is, a YouTube és a Starlink üzemeltetői pedig nem is hagyták válasz nélkül Mykhailo Fedorov felhívását.

A miniszter tovább kampányol a közösségi médiában, most gyakorlatilag a teljes játékipart arra szólította fel, hogy helyezzenek nyomást Oroszországra.

Hirdetés

Fedorov nyílt levelét tartalmazó Twitter-bejegyzésében az Xbox és a PlayStation hivatalos fiókjait jelölte meg, de levelét "minden játékfejlesztő cégnek, és e-sport-platformnak" címezte. A nyilatkozatban gyakorlatilag az orosz piacok teljes kizárását kéri:

"Arra kérem Önöket, hogy ideiglenesen zárjanak ki minden orosz és fehérorosz felhasználói fiókot, ideiglenesen tiltsák meg minden orosz és fehérorosz csapat és gamer részvételét a nemzetközi e-sport eseményeken, és töröljenek minden nemzetközi eseményt, ami Oroszország, vagy Fehéroroszország területén kerülne megrendezésre. Biztosak vagyunk benne, hogy ezek a tettek Oroszország polgárait arra késztetnék, hogy proaktívan véget vessenek ennek a szégyenletes katonai agressziónak"

- szól az ukrán miniszterelnök-helyettes levele.

Valószínűleg nem azért, mert a nagy mozistúdiók elhalasztják az orosz bemutatóikat, illetve a Netflix is fityiszt mutat a hatóságoknak, de sokan tüntetnek Oroszország nagyvárosaiban, hogy hazájuk hagyjon fel a háborúval.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A játékipar egyébként komoly pénzadományokkal járul hozzá az ukrajnai humanitárius katasztrófa enyhítéséhez, de az orosz-ukrán konfliktus nem hagyta érintetlenül az esport-szcénát sem, illetve volt már olyan játékipari szakember is, aki az offenzíva támogatása miatt veszítette el a munkáját. A PlayStation és az Xbox látszólag még nem kommentálta az ukrán miniszter nyílt levelét, így nem tudjuk, készülnek-e bármilyen szankcióra Oroszország ellen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)