Hirdetés

Az utolsó pillanatban kukázhatták a GTA IV egyik közlekedési módját

|

A jelek szerint nem csak hidak kapcsolták volna egyetlen összefüggő közlekedési hálózatba Liberty City szigeteit.

Hirdetés

Számos oka lehet annak, amiért egy játék végleges változata kisebb-nagyobb mértékben eltér a kezdeti elképzeléstől, és gyaníthatóan egyetlen olyan fejlesztőcsapat sem létezik, amelyiknek ne kellett volna kompromisszumokat kötnie annak érdekében, hogy alkotása aranylemezre kerülhessen. Még a körülrajongott Rocksta Games sem kivétel, ugyanis több nyom utal arra, hogy bizonyos, a felhasználói élményt igazából nem befolyásoló tartalmak a vágóasztalon végezték.

Hirdetés

Egy Badger Goodger nevű youtuber felfedezése alapján jogosan gondolhatjuk, hogy egy ponton működő, és a játékos által igénybe vehető kompszolgálat egészítette ki Liberty City közlekedési rendszerét a GTA IV-ben. A legelső traileren még elcsíphető egy pillanatra az Alderney révkikötőjében dokkolt komp, de magában a játékban már hiába keresnénk. Ennek ellenére mégis úgy viselkednek a közelben tartózkodó NPC-k, mint akik valamelyik járatra várnak.

Több se kellett a szemfüles Badger Goodgernek, menten helikopterre szállt, hogy megkeresse azokat a helyszíneket, ahol szintén kompkikötőt alakíthatott ki a Rockstar. Algonquin szigetén talált egy, a célnak tökéletesen megfelelő partszakaszt, amely nem csupán az infrastruktúra kialakítása, de például a közelben őrt álló zsaruk miatt is gyanúsnak tűnt számára. Magába a kiszolgálóépületbe hagyományos módon nem lehet bejutni, csakis glitch segítségével, de árulkodó, hogy a játékos karaktere nem zuhan keresztül a padlón, azaz valószínűleg valószínűleg komolyabb céllal helyezték el ott a pályatervezők annál, hogy díszletként szolgáljon.

Végezetül szintén alátámasztja a teóriát, hogy a GTA IV fájljai között megtalálható a komp ikonja, amit végül nem tüntettek fel a térképen. Minden bizonnyal ez igazította volna útba a legközelebbi átkelőhöz igyekvő játékost.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)