Hirdetés

Az Xbox atyját kis híján kirúgták, amikor azt mondta, a videojátékozás olyan, mint az önkielégítés

|

"Mindenki csinálja, senki nem akar róla beszélni." - fejezte be a hasonlatot, amit a vezetőség nem tartott kimondottan erős marketingszövegnek.

Hirdetés

Könnyen lehet, hogy Seamus Blackley nélkül a Microsoft napjainkban nem vehette volna meg az Activision-Blizzardot: ő volt ugyanis az, aki a PlayStation 2 bejelentését követően elkezdte a céget nyomasztani azzal, hogy kellene nekik egy saját konzol, majd ő vázolta fel az első Xbox koncepcióját, amire Bill Gates rábólintott, és 2001-ben így születhetett meg maga a gép.

Egyébként a Trespasser nevű Jurassic Park játék vezető producereként is tevékenykedett, ami ilyen-olyan problémák miatt végül hatalmasat bukott, de az sokak emlékezetében megmaradt, hogy a női főszereplő életerejét a dekoltázsán látható, szív alakú tetoválás mutatta.

Hirdetés

Így talán kevésbé meglepő, hogy amikor 2001-ben az Xbox kapcsán adott interjút, elhangzott tőle a következő hasonlat:

"A videojáték olyan, mint a maszturbálás. Mindenki csinálja, senki nem akar róla beszélni."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Most a Bloomberg újságírója, Dina Bass idézte ezt tőle, erre válaszul mesélte el Blackley, hogy kis híján kirúgták miatta annak idején. A problémát az okozta, hogy "a [Microsoft] vezetőinek néhány konzervatív párja olvasta az idézetet" az East Side Journalben, minek következtében a fejesek (Bill Gates és Steve Ballmer) behívatták őt. Végül persze csak megdorgálták.

2019-ben egyszer már előkerült ez az idézet, akkor azt mondta róla, valahogy az online játék mellett próbált érvelni, amiben az Xbox az élen járt. Blackley végül 2002-ben, önszántából távozott a cégtől.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)