Hirdetés

Az Xbox egykori fejese elmesélte, hogy miért erőltették a konzolháborút

|

Peter Moore bepillantást engedett az Xbox 360-éra színfalai mögé.

Hirdetés

A Microsoft a héten ismét megerősítette, hogy a Series S és X az Xbox történetének legjobban fogyó konzoljai, ami azt jelenti, hogy a megjelenés óta többet sikerült eladni belőlük, mint amennyi az elődeikből talált gazdára ugyanennyi idő alatt.

Az abszolút mennyiséget tekintve viszont továbbra is a 2005-től 2014-ig árusított Xbox 360 vezet, amelynek különböző variánsaiból 84 millió darabot adtak el, megszorongatva még a 87 milliós mennyiségig jutó PlayStation 3-at is. A 360 ezért sokak számára mai napig az Xbox legfényesebb korszakát szimbolizálja, még ha az indulása botrányosra sikeredett is a magyarul "3 LED-es hiba" néven emlegetett tervezési probléma miatt, ami több mint 1 milliárd dollárjába került a tömeges visszahívással élő Microsoftnak.

Hirdetés

Ha van valaki, aki sokat tud az Xbox 360 kulisszatitkairól, az Peter Moore, aki 2003-tól 2007-ig vezette az Xbox-divíziót. A szakember a Segától került a redmondiakhoz, később pedig az EA Sportsnál, majd a Liverpool FC vezérigazgatói székében folytatta, így kifejezetten érdekes karrier áll mögötte.

Moore a napokban a Front Office Sports podcast vendége volt, ahol a liverpoolos sztorik mellett abba is beavatta a hallgatókat, hogy miként viszonyultak a konzolháborúhoz az Xbox 360 idején a Microsoftnál. Emlékezetes, hogy abban az időben volt a legzajosabb a rivalizálás a PlayStation 3-mal nyomuló Sony és a redmondiak között, amit még egyenesen fűtöttek is a főhadiszálláson.

"Nem azért bátorítottuk a konzolháborút, hogy megosztottságot teremtsünk, hanem hogy kihívást jelentsünk egymásnak, és amikor azt mondom, hogy egymásnak, akkor a Microsoftra és a Sonyra gondolok. Ha a Microsoft az Xbox után, a 3 LED-es hiba után nem ragaszkodott volna a pályához, ma szegényebb lenne a gaming, és nem lenne meg a mai verseny."

- emlékezett vissza Moore a podcastben.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Mint ismert, a Microsoft az utóbbi években jóval szelídebb stratégiát követ: mióta a rosszul pozicionált, kóros exkluzív-hiányban szenvedő Xbox One eladásai látványosan elmaradtak a PlayStation 4-től, a vállalat leállította a konkrét statisztikák közlését, és minden lehetőséget megragad a konzolos táborok közötti béke hirdetésére.  Az Xbox jelenlegi főnöke, Phil Spencer például a napokban ismerte el, hogy most épp egy PS-exkluzív címet vár a legjobban.

Moore pedig már egészen más kihívásokkal néz szembe, jelenleg ugyanis ő a Unity Technologies sportért és szórakoztatásért felelős alelnöke. A vállalatnál épp egy nagyobb botrány dúl, miután összeálltak egy rossz hírű céggel, a vezérigazgató, az egykori EA-vezető John Riccitiello pedig leidiótázta a fejlesztőket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)