Hirdetés

Az Xbox fejese támogatja a Raven Software szakszervezeti tömörülését

|

Újabb megerősítést kapott, hogy a Microsoft nem fog fellépéni az érdekképviseleti szerveződés ellen.

Hirdetés

Ahogy arról nemrég mi is beszámoltunk, az Activision Blizzard King (ABK) szárnyai alá tartozó Raven Software tesztelői több hónapnyi küzdelem után végül megalapították a Game Workers Alliance (GWA) nevű szakszervezetüket, holott a kiadóóriás mindent elkövetett, hogy ez ne sikerüljön.

A helyzet pikantériája, hogy időközben folyamatban van az Activision Microsoft általi felvásárlása is, ezért sokakat érdekel, hogy az új tulajdonos miként viszonyul majd az érdekképviseleti tömörüléshez. A redmondi cég fejese, Satya Nadella korábban kijelentette, hogy nem állnak a törekvés útjába, ha az Activision is elismeri azt, most pedig az Xbox divízió első embere, Phil Spencer erősítette meg a támogatást.

Hirdetés

Az alábbi mondatok egy vállalati állománygyűlésen hangzottak el, melynek átiratát a Kotaku hozta nyilvánosságra:

"Ha az ügylet sikeresen lezárul, feltétlenül támogatnánk egy működő munkavállalói szakszervezetet. Úgy gondoljuk, hogy ez a munkavállalók joga, és olyasmi, ami része lehet a vállalat és a vállalatnál dolgozó emberek közötti kapcsolatnak."

- mondta Spencer, élesen különböző álláspontot vázolva, mint a szakszervezeteket búbópestisként rettegő Activision. Ezzel pedig úgy tűnik, hogy a Microsoft korábban nem csak annak reményében fejezte ki a támogatását, hogy az ABK-nak esetleg sikerül letörnie az érdekképviseleti mozgalmat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A jövendőbeli új tulajdonos számára persze logikus is, hogy tiszta lappal szeretne kezdeni, hiszen az Activision Blizzard ellen több per is folyamatban van a munkavállaló körülmények miatt. Nemrég például New York város alkalmazottainak nyugdíjalapja citálta bíróság elé a céget, amiért a munkahelyi diszkriminációs- és szexuális zaklatási botrányával rombolta az alap befektetésének értrékét.

A Microsoft 2023. június 30-ig tervezi lezárni az Activision Blizzard 68,7 milliárd dolláros felvásárlását, amire a múlt hónapban a részvényesek is rábólintottak. A verseny felett őrködő Szövetségi Kereskedelmi Bizottságnak ugyan még rá kell bólintania az összeolvadásra,  a szakértők viszont nem számítanak rá, hogy a hatóság gáncsot vet az üzletnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)