Hirdetés

Azt hiszed, hogy jól ismered a GTA V világát? Itt az alkalom a bizonyításra!

|

Több webes játék is rád vár, ha csukott szemmel is végig tudnád járni Los Santos utcáit.

Hirdetés

A Grand Theft Auto játékosok körében ősöreg poén, hogy jobban ismerik a Rockstar Games által megalkotott képzeletbeli városokat, mint a valódi lakóhelyüket, ami a régebbi epizódokban persze nem volt akkora mutatvány, hiszen mai szemmel már egyik sem nevezhető túl nagynak.

No de mi a helyzet a GTA V-tel? A sorozat újabb és újabb kiadásokat megélő legfrissebb darabja minden korábbi epizódénál hatalmasabb térképet kapott, így kiválóan alkalmas arra, hogy próbára tegye a vérbeli rajongók ismereteit.

Hirdetés

Ezt szolgálják azok a böngészős játékok, melyekben a nagy sikerű GeoGuessr mintájára, fotók alapján kell beazonosítanunk Los Santos különböző helyszíneit. Az egyik ilyen a gta-geoguesser.com, ahol három nehézségi fokozat közül választva bizonyíthatunk, a jobb alsó sarokban elhelyezett minimapen jelölve a képen látott pozíciót.

A legkönnyebb üzemmódban szabadon mászkálhatunk a környéken, míg a Hard mode-ban csak egy fix fotót kapunk, és már időre megy a találgatás. Ezek mellett van egy egyedileg konfigurálható opció is, sőt, a multiplayernek hála akár a barátainkkal is összemérhetjük a tudásunkat. Ilyenkor a felhasználónév kiválasztása után egy linket generál az oldal, melyen keresztül többen is csatlakozhatnak a pontszámokra menő versengéshez.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Ehhez képest a GTAGuessr kissé megcsavarja a koncepciót, és a GTA V egyik főhőse, Franklin szelfijein keresztül kell eligazodnunk Los Santosban. A játék már több mint 1600 egyedi helyszínt tartalmaz, és akkor még mindig ott a végtelen számú randomizált kihívás. Minden menet 5 feladványból áll, a pozíció meghatározásakor legfeljebb 10 métert tévedhetünk. A dolgunkat némileg megkönnyíti, hogy egy kifejezetten részletes térképen böngészhetjük a helyszíneket.

Aki pedig az eredeti élményt preferálja, az a GeoGuesseren is találhat egy rajongói minijátékot, ahol Los Angeles GTA V-ben is felhasznált 8 helyszínét járhatjuk be. A statisztikák alapján már több mint 7 ezren csinálták végig a "Places from GTA V" nevű térképet, amely az oldal besorolása szerint mérsékelt kihívást nyújt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)