Hirdetés

Azt tudtad, hogy a The Last of Us adaptáció eredetileg mozifilm lett volna Sam Raimitől?

|

Annak idején a horrorban és szuperhősfilmekben egyaránt jártas rendezővel állapodott meg a Sony.

Hirdetés

A Sony nem 2023-ban kezdte megfilmesíteni sikerjátékait. A cégóriás már 2014-ben azt tervezte, hogy összehoz egy filmadaptációt a The Last of Usból, és akkor még ezt a tervet a Screen Gems égisze alatt akarta megvalósítani.  Utóbbi a Sony leányvállalata, ami többek között a Capcom Resident Evil szériáját elég merészen újraértelmező Kaptár-filmekért is felelt.

Sam Raimi, a Pókember és az Evil Dead rendezője kapta a szóban forgó projektet, és Neil Druckmannt, a játék egyik íróját és tervezőjét bízták meg a forgatókönyv megírásával. Akkor ebből persze nem lett semmi.

Hirdetés

A film körüli lelkesedés 2016-ban elhalt, amikor Druckmann arról beszélt, hogy nem bírnak haladni a projekttel. Később kiderült, hogy Druckmann elképzelése jelentősen különbözött attól, amit az akkori Sony szeretett volna: a játék atyja egy komor westernt akart, míg a Sony egy World War Z-szerű bombasztikus zombi akciót. Jeffrey Pierce, Tommy Miller játékbeli megformálója is mesélt a The Last of Us adaptációjáról az Entertainment Weeklynek. Őt láthattuk egyébként a FEDRA-t elűző kansasi lázadók katonai vezetője, Perry szerepében a sorozat ötök részében.

"Az a film sosem lett volna kimagasló. Két órás játékidőben nem fogsz tudni elmesélni egy legalább hétszer olyan hosszú történetet. Amikor a film ötlete kukában landolt, akkor egy ponton motion-capture animáció is szóba került. Az nem tűnt rossz ötletnek, de azt is megpróbáltuk már egyszer."

Végül a sorozat formátum tűnt a legalkalmasabb megoldásnak egy The Last of Us adaptációhoz, amit az eddig megjelent részek aztán bizonyítottak is.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)