Hirdetés

Bakizott az egérrel, elvesztette a bajnokságot a világ legjobb sakkozója

|

Magnus Carlsennek alaposan meggyűlt a baja a rakoncátlan perifériával.

Hirdetés

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy rosszkor, vagy rossz helyre kattintottunk, amit az esetek többségében bármikor korrigálhatunk a jó öreg Vissza gombbal, vagy ha játékról van szó, akár a korábban mentett állás újbóli betöltésével.

Az online játékok esetében azonban minden baki éles tétre megy, amit a világ jelenlegi első számú sakkozója, a norvég Magnus Carlsen most a közönség szeme láttára tapasztalt meg egy fontos mérkőzés során.

Hirdetés

A 32 éves sakkvilágbajnok április 6-án az amerikai Hikaru Nakamurával mérte össze a tudását a Chessable Masters Champions Chess Tour bajnokságban, amikor a játék egy pontján véletlenül idejekorán elengedte az egeret, egy olyan pozícióban hagyva a királynőjét, ahol a feketével játszó Nakamura királya könnyedén leüthette.

Carlsen a B6-os mezőre szerette volna helyezni a bábut, de az elhamarkodott mozdulat miatt az F6-os mezőn landolt vele. A Chess.com közvetítésében 3 óra 30 perc környékén látható a balszerencsés manőver, a stream csúszása miatt viszont Carlsen bosszús reakciója előbb következik, mint maga a baki.

Nakamura végül megnyerte a mérkőzést, majd később az egész tornát is, így 30 ezer dollár ütötte a markát. A norvég eközben a harmadik helyre futott be, arról viszont a kommentek alapján erősen megoszlanak a vélemények, hogy ez nem alakult-e volna akkor is ugyanígy, ha nincs az online sakkos zsargonban csak "mouse flipnek" nevezett, egyébként cseppet sem ritka egeres mellényúlás.  

Akárhogy is legyen, Carlsen számára ez volt az utolsó torna, ahol még a 2013 óta őrzött sakkvilágbajnoki címével ült le a táblához, tavaly ugyanis közölte, hogy nem kívánja ismét megvédeni a titulust, amely az április 30-án záruló asztanai világtorna keretében kerül új tulajdonoshoz.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)