Hirdetés

Befutott a Halo sorozat előzetese, lenyűgöző látványvilágú sci-fit kapunk

|

Mivel ez a Master Chief nem pontosan ugyanaz, mint akit a játékokban megkedveltünk, felkészülhetünk pár komoly meglepetésre is.

Hirdetés

Nagyon régi vágya a Microsoftnak, hogy Master Chief valódi transzmédia franchise-zá válva kilépjen a videojátékok, könyvek, képregények, animációs filmek, limitált költségvetésű promóciós kisfilmek és minisorozatok buborékjából. A mozifilm nem jött össze, pedig Peter Jackson és Neil Bomkamp is ott sertepertélt a hányatott sorsú produkció körül.

2013-ban a néhai Xbox Entertainment Studios (ekkor még a saját gyártású tévés tartalmakban látta a Microsoft a jövőt) és Steven Spielberg produkciós cége, az Amblin Television együttes erővel akarta tető alá hozni a Halo: The Television Series című élőszereplős sorozatot, ám ebből se lett semmi.

Hirdetés

Négy évvel később a Showtime prémium kábelcsatorna (Dexter) állt be a projekt mögé, de csak azután gyorsultak fel az események, hogy 2019-ben Otto Bathurst váltotta Rupert Wyattet rendezőként és executive producerként. Ugyanebben az évben leplezték le, hogy Pablo Schreiber lesz Master Chief, Natasha McElhone alakítja a Spartan programot kiötlő és lebonyolító Dr. Catherine Halsey-t és Cortanát is. Utóbbi a lore ismeretében egyáltalán nem lett volna butaság, de végül úgy döntöttek, hogy John-117 MI-társát inkább a játékokból is ismert Jen Taylor keltse életre.

A Paramount+ streamplatformon március 24-én elrajtoló Halo sorozatról tudni kell tudatosan eltér a kánontól és egy új idővonalat épít fel Silver Timeline néven. Az ebben eszközölt változtatások az alkotók szerint azért voltak szükségesek, hogy megőrizhessék a játékok eseményei által meghatározott kánon integritását. Amennyiben elfogadjuk például, hogy Master Chief és Cortana nem pont úgy ismerkednek össze, mint a Halo: Combat Evolved kezdetén, akkor van rá esély, hogy jól szórakozzunk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)