Hirdetés

Beperelték Logan Pault, amiért NFT-játékával lenyúlhatta a befektetők pénzét

|

Az ismert youtubernek komoly vádakkal kell szembenéznie a bíróságon.

Hirdetés

Logan Paul az egyik legmegosztóbb youtuber. Valószínűleg sokan emlékeznek a 2017-es botrányos videójára, amelyben egy japán erdőben mutatott egy fáról lógó holttestet, ami után öt évig építette újra a karrierjét, és csillogtatta meg bokszolói és pankrátori képességeit is.

Mindezt azonban most kidobhatja a kukába, ugyanis pár hónapja elindított egy NFT-alapú játékot CryptoZoo néven, amelyben az érdeklődők tojásokat vehetnek, azokat kikeltethetik, a felnőtt egyedeket pároztathatják, a megszülető hibrideket pedig kriptopénzért adhatják tovább. A dolgot megszellőztető Stephen "Coffeezilla" Findeisen leleplező videója azonban rámutatott, hogy a játék nem működik, a tojások pedig semmit sem érnek, hiába ígért Paul gazdagságot a befektetőknek. 

Hirdetés

A kárvallottak beszámolói alapján a projekt bejelentése óta Logan Paul semmit nem kezdett a rendszerrel, a tojások például ki sem kelnek, a pénzt pedig nem kapják vissza az ügyesen megfogalmazott felhasználói szerződés miatt.

A youtuber azt ígérte, hogy januárban tisztázni fog mindent, majd egy videóban Coffeezillát támadta be, pereskedéssel fenyegetőzött, és azzal nyugtatta az embereket, hogy 2023-2024 során meg fog jelenni a CryptoZoo (időközben aztán az állatvédőknek is magyarázkodniuk kellett egy disznó miatt). Később Paul törölte a videót, bocsánatot kért Coffeezillától és a rajongóitól, és előterjesztett egy háromlépcsős tervet a CryptoZoo befejezésére és átadására. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A károsultak azonban nem elégedtek meg ennyivel és jogi útra terelték a dolgot: Logan Paul és a CryptoZoo többi illetékese ellen "csalárd tevékenységek" miatt csoportos keresetet indítottak - számolt be róla a Twitteren Coffeezilla. A felperes egy texasi rendőrtiszt, aki mintegy 3000 dollárt fektetett be a saját pénzéből az NFT-játékba abban a reményben, hogy busásan meg fog térülni. A rendőr Austinban indított pert és a Kotaku által átnézett kereset szerint több mint 75 ezer dollár kártérítést követel többek között az ügyvédi díj, a perköltségek és a lelki sérelmek miatt. Logan Paul egyelőre nem reagált a keresetre és februárban még a YouTube-csatornáira sem került fel semmi. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)