Hirdetés

Bicskanyitogató módon rúgta ki az Apex Legends 200 tesztelőjét az EA

|

Egy teljes stúdiót menesztette az Electronic Arts, még a magasabb beosztású érintettek sem tudtak a cég terveiről.

Hirdetés

A hónap elején érkezett a hír, hogy az Electronic Arts mindössze egyetlen év után lehúzza a rolót az Apex Legends mobilos kiadásánál, ami még nem érintette a játék alapjául szolgáló multiplatform lövöldét, most viszont egy olyan lépést hajtott végre a vállalat, amely befolyásolhatja a 2019-ben megjelent battle royale minőségét.

Az EA ugyanis egyetlen gyors Zoom-hívás alkalmával menesztette a louisianai Baton Rouge-ban működő teljes csapatát, amely eddig gyakorlatilag egyedül látta el az Apex Legends tesztelési feladatait.

Hirdetés

A tömeges kirúgás 200 embert érintett, előzetesen pedig még a stúdió magasabb beosztású tagjai sem tudtak a tervről. A tesztelők egy része állítólag épp az éjszakai műszakot fejezte be, amikor befutott az ukáz, hogy reggel 8 órakor Zoom-konferenciahíváson kell megjelenniük, amelyet a munkaerőt menedzselő Magnit Global képviselőivel tartottak. Itt közölték a rossz hírt a mit sem sejtő alkalmazottakkal, akik 60 napnyi végkielégítést kapnak. Egyesek a Twitteren számoltak be a történtekről, ilyen például az alábbi posztot jegyző Ben is.

A Kotaku érdeklődésére az Electronic Arts maga is megerősítette a Baton Rouge-i stúdió feloszlatását, amit azzal magyaráz a vállalat, hogy a központosítás helyett szeretnék fizikailag kiterjeszteni a tesztelők elhelyezkedését.

"Globális csapatunk, beleértve a távoli játéktesztelőket az Egyesült Államokban, lehetővé teszi számunkra, hogy növeljük a heti óraszámot, amit a játék tesztelésére és optimalizálására tudunk fordítani, valamint tükrözi elkötelezettségünket, hogy megértsük és jobban kiszolgáljuk növekvő közösségünket szerte a világon."

- közölte a vállalat szóvivője.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az EA tehát lényegében azt üzeni, hogy nyugodjunk meg, a lépéssel csak javulni fog az Apex Legends minőségbiztosítása, az érintettek viszont arra hívták fel a figyelmet, hogy a kiebrudalt csapat éveken át, a kezdetek óta dolgozott a játékkal, így jelenleg senkinek sincs akkora tapasztalata a tesztelésében, mint nekik.  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)