Hirdetés

Hetekkel a forgatás előtt kukázták a BioShock filmet

|

A törölt BioShock film rendezője, Gore Verbinski árulta el, miért döntött mégis úgy a filmért felelős stúdió, hogy túl nagy kockázatot jelentene a feldolgozás elkészítése.

Hirdetés

A játékos filmek eddigi mérsékelt sikerei miatt a stúdiók is tökéletesen tudják, hogy nem éppen kockázatmentes egy ilyen feldolgozás finanszírozása. Így vannak projektek, amik látszólag nem készülnek el a kezdeti tervek ellenére, míg más kísérleteket bátran folytatnak egyes kiadók és stúdiók. A BioShock film az előbbi tábort gyarapította, a hoppon maradt rendező pedig azt is elárulta, miért.

Gore Verbinski, A kör, A Karib-tenger kalózai, a Rango és több más kiváló film rendezője, aki a BioShock filmen is dolgozott volna, nemrég egy Reddit AMA-t tartott, ennek kapcsán tért ki Ken Levine világának elkaszált moziváltozatára is. A direktor elmondása szerint Rapture vízalatti világát valós helyszíneken nehéz lett volna megalkotniuk, így rengeteg díszletre és CGI-munkára lett volna szükségük, ami durván megdobta volna a film költségvetését, a bevételek kapcsán pedig volt egy komoly rizikófaktor.

"Azt szerettem volna, ha R besorolású film lett volna. Úgy éreztem, ez lett volna a megfelelő döntés. (...) A forgatás költségei és a felnőtteknek szóló R-besorolás miatt pedig végül a Universal nem volt elég magabiztos a film leforgatása kapcsán. Akkoriban ugyanis több drága R-besorolású film is volt, ami nem lett sikeres."

- árulta el válaszában Verbinski.

Így pedig a stúdió mindössze nyolc héttel a forgatás megkezdése előtt kihátrált a projekt mögül, a Bioshock film pedig azóta sem valósult meg. Más kérdés, hogy azóta a Take-Two ismét filmes tervekről beszél, amibe könnyen beletartozhat a BioShock trilógia valamilyen feldolgozása.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)