Hirdetés

Bizarr koncerttel ünnepelte Steve Aoki a Sonic franchise születésnapját

|

A Sega lett az egyik első nyertese a YouTube-os dislike-számláló eltávolításának.

Hirdetés

Június 23-án volt 30 éve, hogy a Sega piacra dobta a Sonic the Hedgehogot, ami több mint 90 folytatást ihletve az egyik legnépesebb videojátékos franchise előtt kövezte ki az utat. A kerek születésnap alkalmából tavasszal már kaptunk egy remek fogadtatású szimfonikus koncertet, ám a kiadónál nem elégedtek meg ennyivel, és egy DJ-setet is beterveztek Steve Aoki tolmácsolásában.

Az EDM nagyágyúja azonban csalódást okozott, a YouTube-on és Twitchen is közvetített előadás ugyanis több szempontból sem ütötte meg az elvárt színvonalat.

Hirdetés

Az még csak hagyján, hogy a bólogató Aokit helyenként kifejezetten gagyi Sonic-animációkba csomagolták, de sajnos a zenei repertoárt sem sikerült eltalálni. A fő probléma, hogy a 30 éves sorozatból mindössze egyetlen betétdal remixe szerepel az anyagban: a Stardust Speedway témája az 1993-as Sonic CD-ből. Ettől eltekintve egy szokásos Aoki-szettet kaptunk, amely mintha meg sem kísérelt volna meríteni a 30 éves széria gazdag hagyatékából.

A videó alatti kommenteket elnézve a Sega lett az egyik első nyertese annak, hogy a Google eltávolította a negatív szavazatok megjelenítését a YouTube-ról, a koncert ugyanis nem sok szeretetet kap a hozzászólások között. A legnépszerűbb komment elkövetője elnézést kér, amiért azt feltételezte, hogy egy Sonic-koncertben Sonic zenék is lesznek, egy másik hozzászóló pedig egyenesen lázálomnak nevezi a produkciót.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A premier után a Twitter népe is megmozdult, a Sonic News NOW fiók szerint például Aoki fellépése elhódította a legrosszabb, Sonichoz kötődő zenei termék címét a Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood (Nintendo DS, 2008) hirhedten pocsék betétdalaitól.

Az elmúlt hetekben egyébként ez már a Sega második megkérőjelezhető sonicos produktuma, hiszen hasonlóan értetlenül álltunk a novemberben megjelent Sonic-parfüm előtt is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)