Hirdetés

A Blizzard bannolja a hongkongi tüntetőket támogató Twitch chatelőket

|

Tovább folytatódik a Blizzard és a hongkongi tüntetéseket támogató rajongók közötti nézeteltérés.

Hirdetés

Az utóbbi idők egyik legfontosabb videojátékos pillanata volt, amikor a Blizzard kizárta Kína egyik legjobb Hearthstone versenyzőjét, Blitzchungot, amiért a hongkongi tüntetések jelszavát kiáltotta be egy hivatalos stream során. Nem csak azért fontos momentum ez, mert ezzel a videojátékok és a politika látszólag véglegesen ütközőpályára kerültek, hanem amiatt is, mert az Activision-Blizzard sokat csorbult reputációjára ismét hatalmas csapást mért a botrány, noha csupán saját szabályzatukat kérték számon.

Hirdetés

Az esetnek azóta is érezhetőek a következményei, ugyanis rengeteg játékos bojkottálni kezdte a céget, arra hivatkozva, hogy a Blizzard többre tartja a kínai üzleti érdekeit, mint a demokráciát. Bár a cég korábban cáfolta a vádakat egy közleményben, a legújabb intézkedésük valószínűleg újra kétségbe fogja vonni a szavahihetőségüket a gamerek szemében.

Jelenleg is zajlik a Masters Tour nevű versenysorozat európai ágazata, amit természetesen a Twitchen élőben közvetítenek. Ez önmagában még nem lenne érdekes, viszont ezen közvetítések során a moderátorok látszólag mindenkit bannolnak a chatből, aki bármi olyat ír be, ami a hongkongi tüntetők ügyét támogatja, bár úgy néz ki, hogy a meccsek ismétlései során már nem moderálnak, így nem egyértelműek a ban feltételei.

Blitzchung esetében a ban maga érthető volt, hiszen egyértelműen meg lehetett mutatni azt a versenyszabályt, amelyet megszegett, viszont a kommentelőkre feltehetőleg nem vonatkozik ugyanez a szabály, ez a lépés már nehezebben érthető. Korábban a Blizzard ugyan igyekezett engedni a tiltakozók követeléseinek és enyhítette Blitzchung büntetését, de mégis úgy tűnik, hogy tovább nő a feszültség a téma körül és a cég továbbra is nehéz helyzetben lesz. Kérdés, hogy ebben az eleve vesztes helyzetben mi a lesz a következő lépésük, elköteleződnek-e egy oldalon a kérdésben?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)