Hirdetés

A Blizzard újabb eseményét halasztották el, ezúttal Tajvanban

|

Ugyan a cég nem indokolta meg, hogy miért nem tartja meg a WoW 15. évfordulós eseményét, de valószínű, hogy a hongkongi tüntetések szimpatizánsainak közbenjárása lehet az oka.

Hirdetés

November 23-án lesz a World of Warcraft megjelenésének 15. évfordulója, ennek örömére Tajvanban is szerveztek egy eseményt. Most azonban kénytelenek voltak lemondani a rendezvényt, mivel a facebookos bejelentő posztot, illetve javarészt az egész oldalt elárasztották a hongkongi tüntetéssel szimpatizálók, akiknek a bögyében van a Blizzard.

Hirdetés

Blitzchung hongkongi tüntetőkkel való szimpatizálása miatti eltiltása olyan ellenszenvet váltott ki a játékostársadalomból, amire a Blizzard sem volt felkészülve. A cég nemrégiben az Overwatch switches kiadásának megjelenését ünneplő eseményt volt kénytelen lemondani, mivel a felháborodott közönség tüntetést szervezett a helyszínre, ezúttal pedig Tajvanban kellett visszakozzanak a WoW-évforduló kapcsán. A két ország történelmét figyelembe véve, valamelyest érthető módon, Tajvan egyébként sem táplál túl jó kapcsolatot a kínai rezsimmel, tehát előfordulhat, hogy a Blizz itt is komoly tüntetésekre számíthatott volna. A cég egyelőre nem indokolta meg, hogy miért maradt el az esemény. 

Nagy kérdés, hogy kell-e aggódni a BlizzCon sorsa miatt, ami két hét múlva startol el, és ahova a Blizzardot bojkottal sújtani kívánó aktivisták már most tüntetések szerveznek. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)