Hirdetés

Blöffölés miatt bannolhatta Dr Disrespectet a Twitch

|

Egy Call of Duty szinkronszínész mesélt nemrég arról, mi is lehetett a valódi oka Dr Disrespect máig megmagyarázatlan tiltásának.

Hirdetés

Dr Disrespect, avagy Guy Beahm karaktere megosztó; ez valószínűleg nem túl nagy meglepetés azok számára, akik követik a streamer munkásságát. Alapvetően ezzel persze még nincs gond, az okosan felépített internetes személyiségeknek nagy divatja van, és a platformokat sem feltétlenül zavarja, ha valaki azonnal komoly érzelmeket vált ki a nézőből, legyen ez akár pozitív, akár negatív.

A Twitch hosszú ideig kvázi kiállt Dr Disrespect mellett, még az egyértelműen védhetetlen húzásai (például az ominózus E3-as mosdóban videózás) után is csak ideiglenes bannal büntették a videóst. Tavaly nyáron azonban véglegest tiltást kapott, konkrét magyarázattal pedig azóta sem szolgáltak nekünk ennek okait illetően.

Hirdetés

Guy Beahm korábban Call of Duty-fejlesztőként dolgozott, több Advanced Warfare pálya is az ő keze nyomát dicséri. A jelek szerint nem szakadt meg a kapcsolata régi munkatársaival teljesen, ugyanis most épp egy Call of Duty szinkronszínész árult el belsős infókat arról, miért is válhatott meg a Twitch a streamertől. Jeff Leach (akinek hangján Ghost szólalt meg anno a Call of Duty: Modern Warfare-ben) egy interjúban azt mondta, hogy a Mixer miatt kapott bant a videós.

Egészen pontosan arról volt szó, hogy közeledett a Twitchcsel kötött szerződésének lejárati ideje, el kellett kezdeni kidolgozni az új megállapodás részleteit. Dr Disrespect fel akarta tornázni egy kicsit a bevételeit, ezért azt állította, hogy konkrét ajánlata van a Mixertől, a Twitchnek pedig mélyebben a zsebébe kell nyúlnia, ha meg akarja tartani őt. Igen ám, de szinte közvetlenül ezután a Mixer bedobra a törölközőt, bejelentették, hogy kukázzák az egész platformot. Így pedig állítólag teljesen egyértelművé vált a Twitch illetékesei számára, hogy Dr Disrespect hazudott nekik, elvégre napokkal a platform teljes beszántása előtt biztosan nem bombázta ajánlatokkal a videósokat a Mixer. Dr Disrespect egész egyszerűen kitalálta tehát a mixeres ajánlatot, hogy ezzel gyakoroljon nyomást a Twitchre, ahol ezt cseppet sem értékelték, ez vezetett a bannoláshoz.

Hivatalos források nélkül persze nem tudhatjuk, hogy mindebből mi igaz, és mi nem. A fentebb említett interjút itt teljes egészében megnézhetitek:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)