Hirdetés

Keményen rászállt a Take-Two egy Borderlands 3-at szivárogtató videósra

|

A youtuber hónapokkal a bejelentés előtt nagyon pontos részleteket osztott meg a játékról, ez pedig Take-Two figyelmét sem kerülte el, állítólag még magánnyomozókat is ráküldött a titkok szivárogtatójára.

Hirdetés

Hosszú vizsgálat előzte meg azt az ügyet, amely a napokban a Twitteren terjedésnek indult #BoycottBorderlands3 hashteggel csúcsosodott ki. A hashtaget az indította el, hogy SupMatto, aki a Borderlands játékokra húzta fel a csatornáját, egy videót tett közzé, melyben arról mesél, hogy a Take-Two által felbérelt magánnyomozók jelentek meg a házánál.

Hirdetés

A kiadó nem erősítette meg, hogy bárkit is felbéreltek volna, azt azonban elismerték, hogy 10 hónapja folyik belső vizsgálat a YouTuber ellen, ugyanis állításuk szerint hónapokkal a Borderlands 3 megjelenése előtt olyan bizalmas információk jelentek meg a csatornáin a játékról, melyekhez csak fejlesztők által tesztelésre használt privát Twitch streameken keresztül juthatott hozzá.

SupMatto határozottan kijelenti, hogy a Borderlands hivatalos Twitter fiókján, egy áprilisban megosztott bejegyzésen keresztül ért el bizonyos streameket. A szeptemberben megjelenő játék ugyanis tartalmaz egy Twitch bővítményt, azonban a Twitch biztonsági rendszerében volt egy biztonsági rés, melyen keresztül a privát streamekhez is hozzá lehetett férni. A hibára a YouTuber is felhívta a figyelmet, noha nem kifejezetten sportszerű módon a Redditre posztolva azokat.

Az exploitok kihasználása nyilván mehetne diszkrétebben, de talán ez mégsem ok arra, hogy valakinek magánnyomozók dörömböljenek az ajtaján. A gond ott van, hogy SupMatto YouTube csatornáján már 2018-ban voltak olyan videók, amik nagyon pontos részletekkel szolgálnak karakterekről, játékmechanikákról, ezek pedig hónapokkal azelőtt készültek, hogy egyáltalán bejelentették volna a játékot.

Ennek hatására a videós több letiltást is kapott Twitchen és YouTube-on, követőinek fenntartott Discord szerverét bezárták, Twitter fiókját pedig a pletykákkal ellentétben saját maga függesztette fel. Az ügy most ott tart, hogy a kiadó határozottan kijelentette, hogy üzleti titkaikat és szellemi termékeiket minden körülmények között megvédik, SupMatto pedig a YouTube-on tette közzé, hogy egy időre visszavonul a videózástól, mivel csatornáját a Borderlands köré építette, azonban a történtek után nem érez magában erőt, hogy a továbbiakban is foglalkozzon a játékokkal.

Ha lesznek az ügynek további fejleményei, természetesen azonnal megosztjuk majd ezeket veletek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)