Hirdetés

Börtönbe kerülhet a Metro játékokat ihlető könyvek írója

|

A napokban körözést adtak ki Dmitry Glukhovsky ellen.

Hirdetés

Dmitry Glukhovsky kiváló regényeiből az egykor ukrán székhelyű, később Máltára költözött 4A Games készített három remek játékot. Az író maga orosz származású, újságíróként dolgozott a Euronews-nál, az RT-nél és más lapoknál is, és bár legtöbben a Metro 2033 miatt ismerik, folyamatosan alkot.

A The Moscow Times beszámolója alapján most komoly bajba került, miután az év során többször is felszólalt az orosz-ukrán háború ellen. Jelenleg körözik, és akár 10 évre is börtönbe zárhatják.

Hirdetés

Feltételezhető, hogy Glukhovsky pillanatnyilag nem tartózkodik Oroszországban. Telegramon elmondta, azzal vádolják, hogy az orosz fegyveres erőket egy Instagram-posztban rossz színben tüntette fel, azt állította, hogy Putyin a hibás az ukrajnai offenzíváért, de örömmel ismétli meg azt, amit akkor mondott: 

"Legyen vége a háborúnak! Ismerjék el, hogy a háború az egész nemzet ellen szól, és állítsák meg!)"

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Erről beszél legfrissebb Instagram posztjában is, sztoriban pedig egy képet osztott meg "Azért köröznek, mert normális vagyok" felirattal a körözési lapjáról.

Egy nemrég életbe lépett törvény értelmében azok, akik a kormány által valótlannak ítélt dolgokat állítanak az orosz hadseregről, akár 15 évre is börtönbe kerülhetnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)