Hirdetés

Ilyen lenne a Breaking Bad szöveges kalandjátékként

|

Kicsit lenne kedvünk kipróbálni, mivel itt még sokan emlékeznek a Zork című szöveges kalandjátékra. Szóval a kérdés adott: milyen is lenne a Zorking Bad?

Hirdetés

Walter White 1959-ben született, vagyis pont főiskolai éveit taposhatta, amikor a Zork népszerű volt (egészen pontosan 1979-ben), tehát feltehetően neki is nagyon tetszett volna. Miért is érdekes feltevés ez?

A Vulture eljátszott a gondolattal, hogy milyen is lenne a Breaking Bad szöveges kalandjátékként, vagyis egészen pontosan az Infocom által kiadott Zork mintájára. Ha esetleg nem tudnátok, akkor ez annak idején egy forradalmi kalandjáték volt, amelynek végső címe Dungeon lett, de a köztudatban így maradt fent (egyébként befejezetlen projektet takar a megnevezés). Szóval a később nagyon népszerű szöveges kalandjátékok úttörője még Atari, Commodore 64, Commodore Plus/4, CP/M, TRS-80, IBM PC és Apple IIe platformokon volt sikeres, valódi történelmi csoda így mai szemmel nézve (az első részből 400 ezer darab kelt el, a teljes sorozatból egymilliónál is többet adtak el, ami akkor nagyon nagy szám volt). A retro életérzés bűvületében pedig felmerül a kérdés: vajon a nemrég véget ért Breaking Bad vajon milyen is lenne zorkosított formában? Nos, valami ilyesmi:

A folytatásért katt ide. Zseniális.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)