Hirdetés

A Humvee-k gyártója perli az Activisiont, mert szerintük a Call of Duty-t egyértelműen az autó adja el

|

Most eszmélt fel az AM General, hogy a Call of Duty játékokban már tíz éve látható Humvee-kat az Activision engedély nélkül használta fel.

Hirdetés

A modern hadviselés jellegzetes eleme az AM General által gyártott HMMWV, avagy ismertebb nevén Humvee. A terepjárót évtizedek óta használja a katonaság, filmekben, játékokban egyaránt gyakran feltűnik. 

Hirdetés

A gyártó most berágott az Activisionre, és kárpótlást követel. A Call of Duty játékokban a Modern Warfare óta (azaz tíz éve) szerepel a jármű, nevén is nevezik beszélgetések során, viszont felhasználásához állítólag az Activision nem kérte az AM General engedélyét. A céget zavarja, hogy annak jó szándékával és ismeretségével a játékkiadó visszaélt, a játéksorozat sikeréből az AM nem profitált, a vásárlókat pedig megtévesztették azzal, hogy úgy állították be, mintha a gyártónak köze volna a játékok elkészítéséhez. Úgy érzik, a Humvee az egyik kulcstényező az eladásoknál, fontos szerepe volt a kocsinak abban, hogy a játékosok veszik a Call of Dutykat. Érdekes elgondolás.

Utoljára a Call of Duty: Ghostsban és a Call of Duty: Heroesban szerepelt (meg a Modern Warfare Remasteredben), úgyhogy nagy rejtély, miért épp most ébredt fel az AM General. Az Activision egyelőre nem kommentálta az ügyet. Elvileg már egy éve folytak a diskurzusok a két cég között, de nem sikerült megegyezésre jutni. Várjuk, mikor perelnek a fegyverek, a katonai ruhák, valamint egyéb járművek gyártói, és mikor ébred rá a PETA, hogy a Ghostsban szegény Riley-t hogy kihasználták. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)