Hirdetés

Egy új YouTube szabály miatt nem lehet pénzt keresni a Call of Duty: WWII videókkal

|

Március óta már így is nagy bevételtől esett el néhány youtuber, ám a Call of Duty: WWII bejelentésével csak romlott a helyzet.

Hirdetés

A Google egyik új szabályozása miatt előfordulhat, hogy nem termelhetnek a hirdetésekből bevételt az olyan videók, amelyekben többek között erőszakos tartalom is szerepel, és úgy tűnik, hogy ez alól a játékokról szóló anyagok sem kivételek.

Hirdetés

Már eddig is bajban voltak azok, akik videóikban valós vagy kitalált erőszakos dolgokat mutattak nézőiknek, és ezen az sem segített, hogy az Activision bejelentette a második világháborús Call of Duty epizódot. Egy PrestigeIsKey névre hallgató videós már hét éve foglalkozik a játéksorozattal a csatornáján, több mint egy millió feliratkozója van, de az új részről szóló videói miatt komoly bevételkiesése keletkezett.

A Call of Duty: WWII bejelentése óta számos videójánál letiltotta a YouTube a bevételi forrásokat, még olyan anyagoknál is, amelyek a modern hadviselésről vagy a zombi módról szólnak.

"Először azt hittem, hogy ez nem lesz hatással a játékosokra, mert ugyebár a videojátékok nem igaziak. (…) Azért is letiltották a pénzkeresést néhány videómnál, mert az a háborút mutatta be, miközben az Advanced Warfare-ről volt szó és a második világháborúról beszéltem vagy a WWII-ből mutattam játékmenetet. Tényleg ennyire jól néznének ki a mai játékok?"

Egy másik videós, ChaosXSilencer szerint a Call of Duty egy felnőtteknek szóló játék, és inkább az állhat a dolog hátterében, hogy a youtuberek feltüntetik a videóik címében a WWII szócskát, a videómegosztó pedig nem tudja megkülönböztetni a történelmi eseményt a játéktól.

Többen is az ilyen videókból tartják fenn magukat, illetve családjaikat, és a rajongók is szívesen néznek új anyagokat a Call of Duty: WWII-ről, de most úgy tűnik, hogy a videósok komoly döntés előtt állnak az új szabály miatt.

A YouTube azt javasolja a felhasználóiknak, hogy másfajta tartalommal foglalkozzanak, ha bevételhez szeretnének jutni a hirdetésekből, de érthető, hogy senki sem akarja több évi munka után teljesen átalakítani a csatornáját.

Szerintetek jogos a videósok felháborodása, vagy tényleg alkalmazkodniuk kell, ha pénzt szeretnének keresni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)