Hirdetés

Havi egymilliót költött a pártkasszából egy mobiljátékra a korábbi osztrák alkancellár

|

Cseppet ráfüggött a Clash of Clansre, havi 2000-3000 eurót vert el a játékra Heinz-Christian Strache.

Hirdetés

Friss sajtóértesülések szerint Heinz-Christian Strache korábbi osztrák alkancellár (aki ősszel visszavonult a hozzá kapcsolódó Ibiza-botrány miatt) igazi játékfüggő, és ez csak a kisebbik gond a történetben, ugyanis szenvedélyére a jelek szerint nem saját zsebből költött. 

Hirdetés

Strache ugyanis havonta 2000-3000 eurót (vagyis akár közel egymillió forint) költött el a Clash of Clans mobiljáték mikrotranzakcióira. A Clash of Clans alapvetően teljesen ingyenes, de persze némi anyagi ráfordítással meggyorsíthatóak a játékbéli fejlődési folyamatok. A jelek szerint Strache nem egy türelmes típus, vödörrel öntötte a pénzt a játékba. Ez a pénz pedig a vádak szerint pártja, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) számlájáról lett lecsippentve. A Süddeutsche Zeitung szerint mindezt úgy oldotta meg a politikus, hogy számlákat hamisított, politikai célú költségként elszámolta saját kiadásait, így a mobiljátékos mikrotranzakciókat is. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy ennyi pénzből meddig sikerült eljutnia a játékban, milyen sereggel rendelkezett Strache, de erről sajnálatos módon nem szólnak a hírek. 

Nemrég egyébként egy kísértetiesen hasonló esetről is hallottunk: december elején mi is beszámoltunk arról a politikusról, aki többek között LEGO készletekre és PC-s játékokra fordította a kampánybüdzsé egy részét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)