Hirdetés

Hallottad már a Kerekes Band zenéit Commodore 64-stílusban?

|

Néhány rajongó úgy döntött, hogy vadonatúj hangzásvilágot ad a magyar zenekar számainak.

Hirdetés

Sokan közületek biztosan emlékeztek még a C64-es játékok jellegzetes dallamaira, amelyeket manapság leginkább chiptune-ként, vagy 8-bites zeneként emlegetnek az emberek. Lelkes rajongók nemrég úgy döntöttek, hogy elkészítik ebben a stílusban egy magyar zenekar néhány zenéjét, és a végeredmény egészen zseniális lett.

Hirdetés

A Kerekes Band egy viszonylag régóta fennálló, a magyar népzenét más műfajokkal keverő zenekar, és most egy-két dalukat egy vadonatúj stílusban is meghallgathatjuk. StrayBoomnak és társainak köszönhetően összesen 8 számot hallgathatunk meg C64-stílusban, és még akkor is érdemes beletekerni egy-egy dalba, ha nem rajongtok a Kerekes Bandért, ugyanis remek munkát végeztek a srácok.

A Kerekes 64Band Music Selector egy különálló program, amiben meghallgathatjuk a feldolgozásokat, és valódi Commodore 64-en, de akár emulátor segítségével is futtathatjuk. Alább láthatjátok, hogy néz ki ez a gyakorlatban, StrayBoom Bandacamp-oldalán pedig külön-külön is megtaláljátok a zenéket.

Ha tudtok hasonló zenei projektről, osszátok meg velünk kommentben!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)