Hirdetés

Egy múzeum szerint a World of Warcraft a játéktörténelem legfontosabb játéka

|

A Kaliforniában lévő Számítógéptörténeti Múzeum új kiállításába csak egy játék került be, a kurátorok szerint pedig a World of Warcraft bírt a legnagyobb hatással.

Hirdetés

A kaliforniai Computer History Museum egy elég érdekes új kiállítást állított össze, amiben olyan szoftvereket mutatnak be, amik szerintük igazán megváltoztatták a világot. A szűk körbe befért egy videojáték is, a World of Warcraft pedig nem akármilyen társaságban van.

A Blizzard MMO-jának születésével, készítőivel és azzal, hogyan változtatta meg játékosainak életét, olyan programok között ismerkedhetnek meg a látogatók, mint a Photoshop, az MRI-berendezések szoftvere, az autóbalesetek szimulációi, a Wikipedia, valamint az SMS és az MP3 zeneformátum. A World of Warcraft jelentőségét egyébként korábban egy másik múzeum is elismerte, mikor összeállították a saját változatukat a videojáték hírességek csarnokából.

Nektek volt olyan játék, ami tényleg hosszú távú változást hozott az életetekbe?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)