Hirdetés

Counter-Strike: Global Offensive - pénzmosásra használták a loot boxok kulcsainak eladását

|

A Valve szigorított mióta kiderült, hogy bűncselekményhez használják fel a mechanikát, így mostantól nem lehet kereskedni a kulcsokkal.

Hirdetés

A CS:GO elképesztő népszerűségnek örvend és az egyik legfontosabb e-sport játék a világon, azonban a körülötte kialakult felhajtásnak bizony ára van, ugyanis akadnak olyanok, akik visszaélnek a játék mechanikáival. Nemrég 6 embert tartóztattak le, amiért meccseket bundáztak meg, most azonban egy még komolyabb bűncselekményre derült fény.

Hirdetés

Az eddigiekben, ha valaki vásárolt egy kulcsot, amivel a játékban lévő loot boxokat lehet kinyitni, akkor lehetősége volt arra, hogy továbbadja azt. A Valve azonban most rájött, hogy egy csalókból álló hálózat arra használja ezt, hogy tisztára mossák a kétes ügyletekből származó bevételeiket. Éppen ezért mostantól minden kulcs ahhoz a felhasználói fiókhoz van kötve, amelyiken megvették, így nem lehet őket továbbadni a Steam Community Marketen. Kivételek ez alól a pre-existing kulcsok, ezeket a továbbiakban is lehet értékesíteni. A cég elmondta, hogy a csalókkal való harc az egyik legnagyobb prioritás a játékaik kapcsán és a továbbiakban is nagyon komolyan veszik majd ezt. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)