Hirdetés

Csalással vádoltak egy női Call of Duty Warzone streamert, ráküldték a rendőrséget

|

Nadia Amine hiába bizonyította több videóban is, hogy valóban tehetséges, a miatta érzett irigység és gyűlölet szexizmust és swattingot eredményezett.

Hirdetés

Végtelenül szomorú, de a swatting még mindig egy létező jelenség, hiába kapnak kemény büntetést azok, akik ezzel szórakoznak. Az utóbbi egy évben is számos ilyen eset történt: volt olyan streamer, akit transzfób zaklatók miatt ébresztettek fegyveres erők, másra élő adásban törték rá a rendőrök az ajtót, és olyan is akadt, akinek el kellett költöznie, annyiszor hívták rá a kommandósokat heccből. 

Nemrég így járt a Call of Duty Warzone egyik tehetséges és feltörekvő női streamere, Nadia Amine is. Hiába tölti fel folyamatosan a videókat TikTokra arról, hogyan rúgja szét mások seggét a játékban, sokan szüntelenül csalással vádolják, például azzal, hogy botok ellen játszik - még azután is, hogy a minap bemutatta, hogy a legjobb Warzone játékosokat is képes megölni a Free-For-All módban, mint például Kris "Swagg" Lamberson, Diaz "Biffle" vagy éppen Aydan Conrad.

Hirdetés

A Kotaku megkereste az érintett játékosokat is, hogy erősítsék meg a dolgot, addig is nézzétek meg a videót: 

@nadia I only go against the best #retokfornature #warzone #fyp #callofduty #latest ♬ original sound - Nadia

Amine a közelmúltban felkerült a Twitch legnézettebb Warzone-streamelőinek listájára is, augusztus közepére pedig már egymillió követővel rendelkezett TikTokon. A népszerűségnek azonban ára volt. Míg a legtöbben megálltak a kommentelésnél, hogy kifejezzék nemtetszésüket, addig páraknál odáig fajult az irigykedés és a csalás-kiáltás, hogy olyan szexista videókat készítettek a lány klipjeiből, amikben Amine szendvicset készít vagy mosogat, hogy érzékeltessék, hol a helye. 

A legdurvább azonban az volt, hogy a rendőrséget is ráhívták. Nadia augusztus 13-án tett közzé egy videót, amelyben beszámol róla, hogy swatting áldozata lett streamelés közben. A több rendőr részvételével történt "rajtaütés" szerencsére nyugodtan zajlott le, sőt az egyikük olyan kedves és emberi volt, hogy leült a lány mellé és arra biztatta a Twitch-chatet, hogy iratkozzanak fel rá, mielőtt elvezette volna, hogy megbeszéljék a részleteket, hiszen kötelessége hivatalból eljárni. 

Bár a rendőr kedvességének köszönhetően Amine mosolyog a videóban, azt hozzátette, hogy később a "sokkhatás" elmúlásával megrázták a történtek, amiért szándékosan akartak neki és a családjának ártani. Mint elmondta: "Senki sem érdemli meg, hogy swatting áldozatává váljon".

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)