Hirdetés

Gondolatébresztő videó védi meg a Dark Souls legutáltabb zónáját

|

A Writing on Games sorozatban játékok egészen apró részleteinek elemzését hallgathatjuk meg, a legújabb rész után pedig talán kicsit máshogy nézünk majd a Dark Souls pályái között vízválasztónak számító Blighttownra.

Hirdetés

Aki különösebb külső segítség nélkül visz végig egyet a Souls-játékok közül, az valószínűleg félszavakból is megérteti magát a sorozat többi játékosával, amikor egy-egy nehezebb területről van szó. Az egyik ilyen, már-már mémmé vált megpróbáltatás az első Dark Souls egyik zónája, Blighttown, amiről most egy elég érdekes videó készült.

A legtöbb játékosnak talán azért maradt emlékezetes ez a rész, mert a korabeli hardveren Blighttownba érve gyakran elképesztően szaggatott a Dark Souls, ráadásul elképesztően könnyű leesni az összetákolt platformokról, ahogy nagyon könnyen különböző mérgezéseket is összeszedhetünk. Bár ez korántsem a játék legnehezebb része, az ezt megelőző kihívásokhoz képest egészen frusztráló lehet a zóna, így sokan igen hamar megutálták. Viszont ahogy Hamish Black, a Writing on Games című videósorozat készítője rámutat, hasonlóan sok más pályarészhez, Blighttown is szimbolikus szereppel bír.

Ahogy a fenti videóban elmagyarázza, a Dark Souls során korábban főleg felfelé haladunk egy előre kitűzött cél, vagy jutalom felé. Ez a kifejezetten gyakori játékos motívum viszont itt szó szerint a feje tetejére áll, ugyanis miután leérünk a nyomorúságos település aljára, jutalom helyett egy kiterjedt mérgező láphoz érkezünk, ahol életmentő tábortüzet sem éppen egyszerű találni. Ahogy pedig a fenti magyarázatban ti is meghallgathatjátok, ennek nagyon is fontos szerepe van a Dark Souls világképének kialakításában.

Ti hogy emlékeztek vissza a szenvedésre, aminek Blighttown kiteszi a játékosokat?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)