Hirdetés

2 év börtönre ítélték a DDoS-oló hackert

|

A most 23 éves fiatal még fiatalkorú volt, amikor elkövette a bűncselekményt.

Hirdetés

Hál'isten az elmúlt időszakban nem keserítették meg az életünket rosszindulatú hacker csoportok, de talán még emlékeztek a Lizard Squad és a DerpTrolling csoportokra, akik folyamatosan terrorizálták a Battle.net, a Dota 2, a League of Legends és a Daybreak szervereket, sőt, néha bombariadóval okoztak káoszt azokon a reptereken, ahol az érintett cégek vezetői jártak.

Hirdetés

Austin Thompson vallomásában szerepel, hogy ő volt a DerpTrolling Twitter fiók tulajdonosa, ahová rendszeresen posztolták a skalpokat, ha sikerült egy szervert megbénítani. A most 23 éves fiatalt a 2013-ban a Daybreak Games ellen elkövetett támadások miatt ítélték 27 hónap börtönre és kötelezték 27 millió forintos kárpótlásra a kiadó felé.

Korábban egyébként a Lizard Squad két tagját is elkapták. Egyikük 3 hónap börtönt és 100 millió forintos bírságot, a másikuk 2 év felfüggesztettet kapott a tetteiért. A jövőben valószínűleg kétszer is meggondolják, hogy vicces-e belekötni a nagyokba és tönkretenni mások szórakozását.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)