Hirdetés

Dél-Koreában már csak 19 évesek vagy idősebbek játszhatnak a Minecrafttal

|

Gyakorlatileg egyetlen húzással sikerült minden dél-koreai gyereket letiltani a Minecraftról.

Hirdetés

Alapvetően 12-es korhatárbesorolási jelzéssel bír a Minecraft, a Mojang hihetetlenül népszerű játéka azonban most egy igazán kellemetlen jogi kavarás miatt gyakorlatilag kizárólag csak felnőtteknek elérhető címmé vált Dél-Koreában.

Egészen pontosan arról van szó, hogy csak és kizárólag 19 éves, vagy ennél idősebb játékosok férhetnek hozzá a Minecrafthoz, fiatalabbak nem. Mindennek pedig az Xbox Live-hoz van köze.

Hirdetés

Az történt ugyanis, hogy a Minecraft futtatásához most már kötelező egy Xbox Live accounttal is rendelkezni, nem elég Mojang profil. Dél-Koreaában pedig minimum 19 évesnek kell lennünk ahhoz, hogy Xbox Live accountot kreálhassunk magunknak. Erre a egyébként meglehetősen szigorú szabályozásra azért volt szükség, mert a helyi törvények szerint a gyerekek nem játszhatnak éjfél és reggel 6 óra között, ilyen korlátozást viszont a Microsoft nem volt hajlandó beiktatni, inkább korhatárossá tette az egész Xbox Live-ot.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Így jutottunk el oda, hogy jelenleg Dél-Koreai az egyetlen ország a világon, ahol csak felnőttek által elérhető tartalommá vált a Minecraft - annak ellenére, hogy az illetékes hatóság, vagyis a South Korea's Game Rating and Administration Committee is csak 12-es karikát pakolt a dobozra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)