Hirdetés

Demonstrációt tartanak az Activision Blizzard dolgozói

|

Már több ezerre tehető a reformokat követelő alkalmazottak száma.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be róla, hogy az Activision Blizzard körül kipattant szexuális zaklatási botrányra adott vállalati reakció finoman szólva sem nyerte el a cég dolgozóinak tetszését.

Az alkalmazottak nyílt levélben követelik, hogy munkáltatójuk kezelje érzékenyebben a témát, miután az Activision Blizzard vezetősége több nyilatkozatban is tévesnek, torzítónak és valótlannak nevezte a céget bíróság elé citáló hivatalos jelentést.

Hirdetés

A levelet azóta már több mint 2600-an írták alá, köztük néhány száz egykori kollégával. A dolgozók most viszont egy új akciót szerveznek, kivonulásos sztrájkot tartva a Blizzard irvine-i kampuszánál.

A demonstrációval a munkavállalók nem csak az egységüket szeretnék bizonyítani, de egy 4 pontból álló listát is megfogalmaztak, melyben követelik:

  • a választottbírósági kikötés eltörlését a dolgozói szerződésekben, mivel ez a rendes bírósági eljárás kizárásával szerintük a visszaélések elkövetőit védi.
  • új felvételi, interjúztatási és előléptetési gyakorlatok kialakítását, hogy minden szinten nagyobb reprezentativitást szerezhessenek a kisebbségben lévő csoportok tagjai. A dolgozók szerint a jelenlegi rendszer a férfiakhoz képest diszkriminálja a színes bőrű nőket, a transzgender és a nem-bináris nőket, valamint az egyéb "marginalizált csoportokat".
  • a "relatív javadalmazási adatok" (beleértve a részvényekkel való támogatást és a megosztott nyereséget is), az előléptetési statisztikák és a fizetési sávok nyilvánosságra hozását minden nemű és etnikai hovatartozású alkalmazottra nézve. A tiltakozók szerint ez rámutatna, hogy a hátrányos helyzetű csoportok tagjait nem fizetik meg igazságosan, és az előléptetések is elkerülik őket.
  • egy "sokszínűségért, egyenlőségért és befogadásért" felelős akciócsoport létrehozását, és a vállalat jelentési rendszerének, HR-részlegének és vezetőségének külsős auditáló cég általi átvizsgálását a jelenlegi struktúra gyenge pontjainak felfedezésére.

A kivonulás résztvevői ma találkoznak a Blizzard kampusz kapujánál, de a COVID miatt bevezetett korlátozásokat tiszteletben tartva nem lépnek be a vállalat területére. Akik online akarnak csatlakozni, azok az #ActiBlizzWalkout  hashtaggel fejezhetik ki a szolidaritásukat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A szervezők egyben más cégek munkavállalóit is bátorítják, hogy világszerte lépjenek fel a rasszista és szexista vállalati kultúra ellen. A tiltakozók továbbá a témában tevékenykedő jótékonysági szervezetek támogatására kérik a szimpatizánsokat (pl. Girls Who Code, Black Girls Code, Women in Games International).

Nem ez az első alkalom, hogy egy fejlesztőcég dolgozói kivonulással sztrájkolnak: két éve a Riot Games 150 dolgozója kezdett tiltakozásba, miután a munkáltatójuk választottbíróság elé kényszerítette egy hasonló, egyenlő bánásmódról szóló ügy tárgyalását. A Riot akkor ígéretet tett, hogy a szexuális zaklatással kapcsolatos esetekben a dolgozók rendes bíróságra vihetik a sérelmeiket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)