Hirdetés

A magyar demoscene él, virul, és díjat is nyert (videó)

|

A demoscene-ről talán már sokan elfelejtkeztek, de a menő animációk kora ettől még nem ért véget, egy figyelemre méltó magyar alkotás pedig még egy díjat is besöpört.

Hirdetés

A demoscene-ra ma már sokan a retró részeként tekintenek, és úgy gondolják, ez egy letűnt kor része, amikor az elég komoly hardveres megkötések mellett mutathatták meg a résztvevők művészi és technikai tudásukat. A helyzet viszont egészen más, a találkozókon most már rengeteg különböző kategóriában mutatnak be demókat, egy magyar alkotás pedig nemrég díjat is nyert.

A demó, ami a Function 2015-ös találkozó Wild demó/animáció kategóriájának győztese lett, a SIDrip Alliance egyik dalának videoklipje volt, akik egy hagyományos rockzenekar hangszeres felállásával dolgoznak fel a Commodore 64-érából származó zenéket. A zenészekkel felvett képsorokat pedig a Systron csapata dobta fel nem akármilyen animációkkal, akik egyébként nemrég a József Attilát szavaló Han Solo elkészítésében is részt vettek. Egyébként maga a dal is elég erősen kapcsolódik a demoscene-hez, ugyanis egy rendkívül híresnek számító 1993-as demó, a Second Reality dallamait dolgozta fel a SIDrip Alliance (ezt is megtaláljátok lejjebb).

A Systron néhány képet is megosztott a klip készítésének munkálatairól, amin az is látszik, hogy a zenészekről készült felvételeket hogyan illesztették az elképzelt környezetekbe. Illetve bár ez a képeken nem látszik, azt is elárulta a csapatot vezető Szalkai Péter, hogy két kis programot is írt a munkálatok közben, amik egy-egy látványelemért feleltek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)