Hirdetés

Devil May Cry 5 - szexuális zaklatási vádak miatt maradhat ki az egyik dal

|

A Capcom úgy döntött, hogy inkább nem promótálja a DMC 5 soundtrack legújabb darabját, miután megtudták, hogy a Suicide Silence frontemberét korábban szexuális zaklatással vádolták.

Hirdetés

A Devil May Cry-sorozatnak mindig is rendkívül fontos eleme volt az ütős, energikus zenei aláfestés, így semmi kétség nem volt afelől, hogy az ötödik részben szintén kiemelt szerepet fog kapni a soundtrack. A Capcom egy ismert zenekartól is segítséget kért, de több szempontból is nagyon mellényúltak.

Hirdetés

A Capcom néhány nappal ezelőtt mutatta be a készülő játék soundtrackjének egyik legújabb darabját, a "Subhuman" című számot, amelyet amerikai deathcore zenekar, a Suicide Silence közreműködésével készítettek el.

A kiadó most levette a számot minden felületről, ugyanis sokan felhívták rá a figyelmet, hogy a zenekar frontemberét, Eddie Hermidát tavaly azzal vádolták, hogy "érzelmileg és szexuálisan is manipulált" egy 17 éves lányt (Hermida 32 éves).

A Capcom kiadott közleménye szerint a kollaboráció kezdetén még nem tudtak erről az ügyről, jelenleg pedig azt vizsgálják, hogy a promóción túl a játékból is eltávolíthatnák-e a számot.

Egyébként az utóbbi években rettenetesen rájár a rúd a Suicide Silence zenekarra. Az eredeti frontember, Mitch Lucker 2012-es tragikus balesete után csatlakozott Eddie Hermida (aki akkor még az All Shall Perish sorait erősítette), de a rajongók szemében innentől kezdve minden lemezzel mélyebbre ásta magát a zenekar. Sajnos a szóban forgó "Subhuman" is nagyon negatív fogadtatásban részesült, így kérdéses, hogy a Capcom mit csinált volna a számmal, ha nem derül ki a botrány.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)