Hirdetés

Disney - papírból elektromosságot

|

A Disney egy aranyos kis videót tett közzé legújabb kísérletükről, melyet csak „Paper Generator”-ként emlegetnek.

Hirdetés

A videóban a Disney pittsburgh-i kutatói mutattak be egy „új” technológiát, ami képes arra, hogy egyszerű tárgyakkal és puszta kézzel elektromosságot állítsunk elő.

Az új energiagyűjtő technológia nem más, mint egy egyszerű papír alapon elhelyezett teflon réteg, amit felhasználhatunk LED-ek, kijelzők, motorok, vezeték nélküli jeladók és egyéb eszközök áramellátására. Íme a teljes technológia:

Igazából mondhatnánk azt is, hogy a Disney feltalálta a spanyol viaszt, mivel ilyenekről mindenki tanult fizika órán, csak akkor még a vonalzó hajhoz dörzsölése volt a példa, nem pedig egy ilyen promóciós videó.

A technológia viszont olcsó és sok mindenre felhasználható, ha pedig a Disney tényleg a vállára veszi az ügyet, igazán jó dolgok is kisülhetnek belőle. Többet is megtudhatunk az október 8. és 11. között megrendezésre kerülő ACM Symposium on User Interface Software and Technology kikállítása alkalmával.

Hogy miért van ennek köze a videojátékokhoz? A válasz egyszerű: a „Paper Generator” technológia közelebb hozza a kézzel fogható és direktebb interaktivitást lehetővé tevő játékokat az emberekhez, erre pedig pl. a Nintendo és az Activision mindig is vevő volt.

Szerintetek mire lehetne felhasználni ezt az ötletet?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)