Hirdetés

Donald Trump találkozót akar a játékipar szereplőivel

|

Az amerikai elnök saját bevallása szerint beszélgetni akar az erőszakos videojátékokról, viszont az Electronic Software Association semmiféle meghívót nem kapott eddig a Fehér Háztól.

Hirdetés

A pár héttel ezelőtt történt iskolai lövöldözés újra elindította a politikai pár(t)beszédet az erőszakos videojátékok körül, annak ellenére, hogy ezt a kört már sajnos ezerszer lefutottuk az elmúlt két évtizedben. Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke most egy lépéssel tovább szeretné vinni a diskurzust és az évek alatt elkoptatott érveket most a játékipar szereplőinek személyesen is szeretné felsorolni.

Hirdetés

Trump a lövöldözés utáni sajtótájékoztatójában hozta fel először a videojátékok és az agresszió közötti vélt kapcsolatot, nem sokkal utána pedig bejelentette, hogy egy hivatalos találkozót szervez a játékipar egyes szereplőivel, hogy megbeszéljék a kérdést.

Azt azóta sem sikerült tisztázni, hogy egészen pontosan milyen szereplőkről van szó, viszont az egészen biztos, hogy az Electronic Software Association (vagyis az egész ipar egyik legfontosabb érdekképviselete), nem kapott meghívót az eseményre, legalábbis a nemrég kiadott közleményük szerint.

Ettől függetlenül azért úgy döntöttek, hogy elmondják a véleményüket a témával kapcsolatban és a közlemény hátralevő réséből kiderül, hogy a szervezet ésszerűen közelíti a kérdést:

"Világszerte játszanak ugyanazokkal a játékokkal, amelyekben az Egyesült Államokban is, viszont a fegyveres bűntények száma nagyságrendekkel nagyobb itt, mint más országokban. Számtalan szerv vizsgálta már az adatokat és még nem sikerült kapcsolatot találni a fiktív és a valós erőszak között."

Ettől függetlenül persze kíváncsiak vagyunk rá, hogy mi fog kisülni ebből a meetingből (már ha egyáltalán sikerül megszervezni). Nyilván jól hangzik a párbeszéd lehetősége egy ilyen kényes helyzetben és a sztereotípiák tengerében, de nagyon meglepődnénk, ha valami érdemi sülne ki az amerikai elnök kezdeményezéséből. 

De persze ne legyünk előítéletesek, ha pont az előítélet ellen szeretnénk fellépni, reméljük, hogy sikerül érdemi vitát folytatni a kérdésben, túllépve az erőszakos videojátékok jelenségének boncolgatásán.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)