Hirdetés

Hogyan viszonyul Donald Trump a videojátékokhoz?

|

Tegnap eldőlt, hogy Donald Trump lesz az Egyesült Államok következő elnöke. Az úriember nincs túl jó véleménnyel bizonyos videojátékokról, ugyanakkor többhöz adta már a nevét.

Hirdetés

Elkerülhetetlen most az interneten az amerikai elnökválasztás témája. Sokak nagy meglepetésére a republikánusok erősen megosztó jelöltje, Donald Trump diadalmaskodott Hillary Clintonnal szemben, így egy minimum érdekes időszak elé néz most nem csak az Egyesült Államok, de az egész világ.

A végeredmény ha máshogy nem, gazdaságilag érinteni fogja a videojáték ipart, viszont aggódhatunk amiatt is, hogy előkerül-e az erőszakos videojátékok témája. Trump egy 2012-es tweetben röviden kifejtette a véleményét: "A videojátékos erőszakot és annak dicsőítését meg kell állítanunk - ez szörnyeket teremt!"

Rövid, tömör, és természetesen nincs igaza. Nem tudni, a téma előkerül-e, és történik-e lépés az erőszakos videojátékok betiltása érdekében, de az a tudat, hogy az új elnök is foglalkozott ezzel, nem jelent jót. Egyébként Hillary Clinton tíz évvel ezelőtt hasonló véleményen volt, azt állította, negyven évnyi kutatás bizonyítja, hogy az erőszakos tartalmak károsak a gyermekekre nézve. Pedig nem

Érdekesség, hogy az Activision Value 2002-ben (Európában az Xplosiv közel két évvel később) adta ki a Donald Trump's Real Estate Tycoon című játékot, amin több magyar művész és egy magyar zeneszerző is dolgozott, borítójáról pedig maga Trump nézett le a vásárlókra. Ezt megelőzően DOS-ra a Trump Castle játékok jelentek meg, illetve az ingatlanmágnás nevéhez köthető a The Apprentice: Los Angeles című játék is, mely a The Apprentice tévéshow-hoz kapcsolódóan készült el.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)