Hirdetés

Donald Trump is a videojátékokat okolja az erőszakért

|

A legutóbbi iskolai lövöldözés után az Egyesült Államok elnöke kijelentette: az erőszakos videojátékok és filmek rossz hatással vannak a modern fiatalok szellemi fejlődésére.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban már régóta fontos probléma a fegyverviselés kérdése, az utóbbi időben történt lövöldözések pedig csak még inkább sürgetővé tették, hogy szülessen valamiféle megoldás a kérdésben. Természetesen az Egyesült Államok elnöke is felszólalt a témában, de az álláspontját nem mondanánk éppenséggel előremutatónak.

Hirdetés

Nagyjából egy héttel ezelőtt történt az a floridai lövöldözés, amely 17 áldozatot követelt, az eset kapcsán pedig nyilván ismét előkerült a fegyvertartás kérdése. Donald Trump is tartott egy beszédet, amelyől kiderült, hogy sok politikushoz hasonlóan ő is inkább az erőszakos médiát tartja az ilyen tragédiák kiindulópontjának:

"Egyre több és több embertől hallom, hogy az agresszív videójátékok nagyban formálják a fiatalok elméjét és gondolkodásmódját. Aztán ott vannak még a filmek. Rengeteg erőszakos film jelenik meg, amit még egy fiatal is megnézhet, amennyiben nincsen szexuális tartalma, szóval lehet, hogy erre valamiféle szabályzás kellene."

Elég szomorú látni, hogy a jelenlegi adminisztráció is csak bűnbakot lát a videojátékokban annak ellenére, hogy továbbra sem sikerült senkinek egyértelműen bebizonyítania, hogy a videojátékok váltanák ki az ilyesfajta cselekedeteket. Persze Trump korábban sem titkolta, hogy nem rajong a játékokért, erről itt írtunk részletesen.

Az elnök egyébként pár nappal ezelőtt úgy gondolta, hogy érdemes lenne fegyvert adni a tanárok kezébe, hogy meg tudják védeni az iskolát, viszont úgy tűnik, hogy az ötlet abszurditását felismerve elindult a vita másik irányába, ugyanis egy tweetben arra is kitért, hogy szigorúbb feltételekhez kellene kötni a fegyvertartást:

"Mindenképpen javasolni fogom az alapos háttérellenőrzéseket, főleg a mentális egészséget illetően. Meg kell emelni a korhatárt 21 évre! Remélem végre a kongresszus is készen áll, hogy lépéseket tegyen!"

Persze ez az ötlet már jóval ésszerűbbnek hangzik, de ez már mit sem változtat azon, hogy egy ország vezetősége ismét a saját bőrét próbálta menteni azzal, hogy a szórakoztatóipart hibáztatja, még akkor is, ha az ilyen tragédiákban a felelősség közös. Remélhetőleg a tudományos eredményeket is figyelembe veszi valaki a döntéshozásnál, és valódi párbeszéd mentén dőlnek majd el a dolgok, bár manapság ez nem trendi irányvonal.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)