Hirdetés

Dr. Disrespect szerint a Fortnite elpuhítja a gamereket

|

A népszerű streamer szerint a Fortnite építkezős mechanikája rosszra tanítja a fiatal játékosokat.

Hirdetés

A Twitch egyik legnépszerűbb streamere, Dr Disrespect mindig is őszintén megosztotta a véleményét különféle kérdésekben, ez alól pedig az sem képez kivételt, amikor éppen a Fortnite kritizálásáról van szó. Disrespect már korábban sem kímélte az Epic népszerű battle royale játékát, viszont most arról beszélt, hogy a játék egy egész generáció nevelését tereli rossz irányba.

Hirdetés

A napokban egyik meccse során Disrespectnek már csak egyetlen játékossal kellett szembenéznie, aki azonnal alkalmazni kezdte a játékra nagyon jellemző defenzív taktikát: elkezdte körbeépíteni saját magát, hogy aztán egy hosszadalmas párbaj után végül győzelmet arasson a streamer felett. Disrespectnél ez természetesen teljesen kiverte a biztosítékot, ugyanis szerinte a játék építkezős mechanizmusa rossz hatással van a fiatalok jellemfejlődésére:

"A fiatal generáció egyre puhányabb lesz. Egyre érzékenyebb lesz a világ, ők pedig minden napra egyre inkább elpuhányodnak. Egészen fiatal gyerekekről beszélek. Amikor egy kihívással néznek szembe, elpuhulnak, ezek az idióta fejlesztők pedig hozzájárulnak. Miért? Ha meglőnek egy hagyományos, katonai shooterben, mint pl. a Call of Duty vagy a Halo, akkor azonnal kezelned kell a helyzetet, így vagy úgy. De ebben a játékban? Egyszer meglőnek és máris felhúzol vagy hét falat mert halálra vagy rémülve és így kaphatsz egy második esélyt!"

A Fortnite legtöbb kritikusa jellemzően szintén ezt az aspektusát kritizálja, bár valószínűleg még kevesen tettek ennyire messzemenő következtetéseket a játékkal kapcsolatban, de a mai világ másik velejárója, hogy ha valakit zavar valami, akkor általánosításokkal teli fröcsögést borít rá a világra. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)