Hirdetés

Dr Disrespect pont azt rakja készülő játékába, amiből elegük van a játékosoknak

|

NFT-k kerülnek a Dr Drisrespect stúdiójánál készülő játékba is, kiszámítható módon a játékosok jelentős része nem boldog.

Hirdetés

Úgy tűnik, Dr Disrespectnek nincs oka panaszra annak kapcsán, hogy mennyire megy neki jól az üzlet a livestreamek világában. De nem ez a gaming egyetlen területe, ahol bizonyítani szeretne a Doki, aki korábban dolgozott a Call of Duty játékokon is ügyködő Sledgehammer Gamesnél, és tavaly társalapítóként útjára indított egy saját játékstúdiót is.

Első projektjük, ami egyelőre csak Project Moon néven ismert, még igencsak kezdeti szakaszaiban jár - beszámolók szerint jelenleg is keresik a fejlesztéshez szükséges szakemberek egy részét -, de egy botrányt máris elkönyvelhet magának. Ahogy sok másik játék esetében mostanában, ez is az NFT-khez kapcsolódott.

Hirdetés

A Project Moon közösségi menedzsere egy új programot jelentett be, aminek a keretein belül egy "Day Zero" közösséget igyekeznek teremteni. Ebben viszont nemcsak a szokásos bétatesztelői feladatok és lehetőségek jelennek meg, hanem a közösséghez való csatlakozással - és az ehhez szükséges ötven dollár kicsengetésével - NFT-ket is kapnak majd a támogatók. Utóbbiak egyedi hívójelekként és a karakterek által hordott sisakokra készített egyedi mintákként jelennek majd meg a játékban - ami egyébként free-to-play üzleti modellre épül.

Plusz adalék a korai támogatói programhoz, hogy nem csatlakozhat hozzá akárki, a készítők összesen tízezer helyet tartanak fent, és a jelentkezőket elmondásuk szerint egy "összetett pontrendszer" alapján értékelik, majd ez alapján döntik el, bevásárolhatja-e magát az adott jelentkező. Ha optimistán nézzük a programot, Dr Disrespect kollégái így kiszűrhetik azokat, akik csak spekulációs jelleggel szeretnének lecsapni az NFT-kre, ha pedig pesszimistán, úgy tűnhet, így korlátozzák az egyedi kozmetikai cuccok mennyiségét, biztosítva, hogy a túlkínálat miatt ne essen túl alacsonyra az értékük.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Nem túl meglepő módon Midnight Society projektje iránt érdeklődő játékosok közül egyesek ellenszenvesnek találták az imént vázolt támogatói rendszert. Egyfelől az NFT-ket sokan egyszerű pénzhajhász trendnek tartják, másfelől többen aggódnak, hogy a nem cserélhető tárgyak esetleg befolyásolják a játékélményt. Olyanok is voltak, akik azért voltak elégedetlenek, mert a Project Moon alkotói anélkül kérnek pénzt, hogy bármit is megmutattak volna a játékukból. Dr Disrespect maga is kiállt a csapata döntése mellett, sőt szokásos pimasz stílusában szólt be az egyik website-nak, ahol kritizálták az NFT-k beépítését.

"Ha nem tudjátok tartani a lépést, álljatok félre az útból!"

- írta a Doki.

Más tartalomgyártók viszont beszámolók szerint vele ellentétes véleményen vannak, a Midnight Societyről korábban több videót is készítő Geeky Pastimes csatorna videósa szerint például az NFT-k miatt nem közösségépítés, hanem aranyláz lesz a kezdeményezés eredménye. Egy másik cikk szerint a szintén méretes követőtáborral rendelkező streamer, Asmongold is beszélt saját adásában a hírről, ő pedig úgy vélekedik, hogy Dr Disrespect "hatalmas hibát követ el" az NFT-k támogatásával. Az általa "csalásnak" gondolt technológia ráadásul szerinte komoly kárt okozhat a Doki imidzsének is, aki eddig a közösséget szolgáló, autentikus gamerként tűnt fel.

Ti mit gondoltok, Dr Disrespect néhány év múlva a pénzeszsákokat pakolva nevet majd a kételkedőkön, vagy befürdik majd az NFT-s játékával?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)