Hirdetés

Rengeteg Dungeons & Dragons videojáték érkezhet a közeljövőben

|

A Baldur's Gate III és a Dark Alliance csak az elsők lehetnek azon játékok sorában, amiket a D&D kiadója hamarosan meg kíván valósítani.

Hirdetés

A tegnapi The Game Awardson mutatkozott be a Dark Alliance, ami a Dungeons & Dragons elemeiből építkezik majd, és a világ jól ismert karaktereit hívja életre egy akciódús kooperatív kaszabolás során. A híres szerepjáték-univerzum kiadója, a Wizards of the Coast szeretné újra kiterjeszteni az egykor oly népszerű D&D jelenlétét a videojáték piacon, így valószínűleg számíthatunk még bejelentésekre a jövőben. 

Hirdetés

A Dungeons & Dragons szerepjátékrendszer az 1974-es indulása óta rengeteg változtatáson esett át, mechanikáit folyamatosan csiszolgatják és világa rengeteg egyéb alkotás alapjául szolgált. Könyvek százai jelentek meg, melyek a D&D helyszíneit, karaktereit, eseményeit dolgozták fel, és a videojátékok terén az RPG műfaj egyik alapköve volt. Az utóbbi évek híres fantasy játékfejlesztői inkább saját világokat találtak ki, viszont a jogtulaj kiadó, a Wizard of the Coast vezérigazgatója szerint most újra megpróbálják kiaknázni a benne rejlő potenciált, és a közeljövőben akár 7-8 játék is készülhet, mely a D&D-n alapul majd:

"Azt szeretnénk, ha minden játéknak meglenne a maga nézőpontja és csak néhány dolgot tudna, de azt nagyon-nagyon jól. Amit biztosan nem szeretnétek, ha a franchise minden játéka ugyanazt próbálná megvalósítani, és mindenben tökéletes akarna lenni."

- mondta Chris Cocks. A Dark Alliance és a Larian által kalapált Baldur's Gate III voltak a legkézenfekvőbb választások a sor megindítására, hiszen ezek a nevek azoknak is ismerősen csenghetnek, akik nem annyira járatosak a D&D világában.

"Rengeteg eltérő zsánert veszünk majd elő, és az elkövetkezendő játékok mind különböző területeket járnak be, legyen az akár egy nagy, seregek között stratégiai összecsapás, vagy egy nagyon mélyreható karakterportré."

Cocks azt is elmondta, hogy a stúdióknak teljesen szabad kezet adnak, pont annak érdekében, hogy mindenki a saját szempontja szerint nyúlhasson hozzá a világhoz. Mindenképp érdekes lesz látni, hogy mi sül ki ebből a tendenciából, de minőségi fantasy játékokra soha nem mondunk majd nemet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)