Hirdetés

Katonai dokumentumokat próbált csempészni egy játékfejlesztő, letartóztatták

|

A repülőszimulátorokkal foglalkozó csapat tagadja, hogy az ügynek bármi köze lenne a tevékenységükhöz.

Hirdetés

Az orosz Eagle Dynamics főként olyan realisztikus alkotásokat készít, amelyekben repülőket vezethetünk, és nekik köszönhetjük többek között a DCS Warthog A-10DC-t és a DCS World szériát. Most azonban meggyűlt a csapat baja az amerikai hatóságokkal, ugyanis elég komoly dolgokkal vádolják az egyik dolgozót.

Hirdetés

Az Egyesült Államok kormánya úgy véli, hogy Oleg Mikhaylovich Tishchenko megpróbált hivatalos katonai dokumentumokat kicsempészni Oroszországba, ezért gyorsan le is tartóztatták. A vádirat szerint Tishchenko a DCS fórumokon kért segítséget, hogy meg tudjon vásárolni az eBayen több, az F-16-os repülőgéphez tartozó kézikönyvet. Az amerikai törvények tiltják az ilyen iratokkal való kereskedést, és mivel az eladó sem vállalta, hogy esetleg elpostázza a cuccot, így a vád szerint Tishchenkónak kellett valaki, aki segít megkaparintani a dokumentumokat. Egy Kenneth Edward Sullivan nevű texasi vállalta is a feladatot a fórumon, így most ő is bűnrészes lett.

Közben az Eagle Dynamics egy belső vizsgálatra hivatkozva az állítja, hogy az ügy nem kapcsolódik a munkájukhoz, mivel nem lett felhasználva erre a célra semmilyen vállalati erőforrás, ráadásul a Tishchenko nem is dolgozik az érkező F-16-os modulon. Egyelőre nem tudni, hogyan végződhet ez a kaland, úgyhogy kíváncsian várjuk a további fejleményeket.

Szerintetek mire kellhettek az orosz fejlesztőnek az F-16-os kézikönyvek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)