Hirdetés

Ebben különbözött a The Last of Us 5. része és az eredeti videojáték

|

Ismét összeszedtük a legfontosabb eltéréseket a sorozat aktuális része és a játék között.

Hirdetés

Bár most a megszokottnál pár nappal korábban kaptuk meg a legújabb The Last of Us részt, természetesen ezúttal sem hagyjuk ki az alkalmat arra, hogy összehasonlítsuk a friss epizódot és az eredeti videojátékot. Merthogy bizony az ötödik részben is akadtak komoly eltérések.

Mondanunk sem kell, hogy mint mindig, ez a cikk is mélyen belenyúl a spoileres kulimászba, szóval csak és kizárólag akkor érdemes folytatni az olvasást, ha már vagy láttátok az HBO Max-féle The Last of Us sorozat új részét, vagy pedig még a legkisebb mértékben sem zavar benneteket a dolog.

Hirdetés

Sam siketsége

Kezdjük rögvest az előző rész végén megvillantott Sammel, aki a videojátékoktól eltérően a sorozatban bizony siket, kizárólag jelekkel, vagy a nyakába aggatott írótáblával képes a kommunikációra. A karaktert egyébként Keivonn Woodard, egy valóban siket színész játszotta el. A sztori szerint Sam itt még csak 8 esztendős, a játékokban azonban 13 éves volt, a szériában így tehát végül sokkal nagyobb lett a korkülönbség a fiú és Ellie között. 

Neil Druckmann nemrég egy interjúban külön is beszélt egyébként arról, hogy miért változtattak ennyit Sam karakterén. Indoklása szerint a játékkal ellentétben a sorozatban külön is megmutathatták Sam és bátyja, Henry múltját, azt, hogy honnan és hogyan érkeztek, eközben pedig nem akartak szokásos védelmező apafigura/bátyó és rémült gyerek/öcsi felállásra ráhúzott, ezerszer hallott párbeszédeket írni, a jeleléssel viszont sikerült csavarni az egészen. Gyakorlatilag el akarták kerülni, hogy a Sam és Henry közötti kommunikáció hasonlítson a Joel és Ellie közöttire.

Érdekesség, hogy Sam nem a megszokott ASL-t, vagyis az amerikai jelnyelvet használta, a fekete amerikai jelnyelven kommunikált.

Henry háttere

Sam mellett Henry is változott, de az ő esetében inkább csak még jobban kibontották az alkotók a karakterét, illetve összeraktak neki egy egész jó háttérsztorit. A sorozatban Kansas Cityt a megszokottnál is brutálisabb terrorban tartotta a FEDRA, bizonyos kollaboránsok pedig súgtak a szervezetnek a lázadókról. Így tett végül Henry is, de csak és kizárólag azért, mert Sam nagyon beteg lett, és az orvosságot csak akkor kaphatták meg a FEDRA-tól, ha valami "igazán nagyot" ad nekik cserébe.

Henry pontosan így is tett, és feladta az ellenállás vezéralakját, Kathleen bátyját, Michaelt.

Michael halála után lett Kathleen az ellenállók új vezetője, ugyebár az ő irányításával az egész FEDRA-t sikerült kifüstölni a városból. Itt viszont még nem végeztek a lázadók, mindenáron meg akarták találni Henryt, akinek Kathleen szerint felelni kell bűneiért - még akkor is, ha halála előtt épp azt kérte tőle Michael, hogy bocsásson meg Henrynek.

Hirdetés

A nagy csata

A sorozat eddigi leglátványosabb összecsapását hozta el az ötödik rész vége, de a játékban ez a szál is kissé másként alakult. Ott ugyanis Joelnek például több emberi ellenfelet is el kellett intéznie, mire eljutott a mesterlövészhez, a sorozatban azonban viszonylag könnyen ment ez neki, az öreg lövés teljesen egyedül őrizte az utat. Sőt, a játékban még a mesterlövésszel is lezajlott egy küzdelem, a sorozatban viszont egy gyors lövés eldöntött mindent.

A csata után a játékban Ellie, Joel, Sam és Henry a közeli rádiótoronyba menekülnek, itt húzzák meg magukat. A sorozatban ezzel szemben azonban egy motelbe mennek el, itt történik meg a rész legszívszorítóbb jelenete, Sam átváltozása. 

A rész leglátványosabb és legemlékezetesebb karaktere mindenképp a bloater volt, akivel a szériában itt találkoztak először hőseink. A játékban viszont már jóval korábban belefutottak ilyen lénybe, szóval itt megint felírhatunk egy apróbb különbséget az eredeti mű és az adaptáció között.

Sam halála

A játékban Sam senkinek sem árulta el azt, hogy sikerült elkapnia őt egy fertőzöttnek, és számára már elkerülhetetlen a szomorú vég. A sorozatban viszont ha nehezen is, de bevallotta Ellie-nek azt, hogy megharapták. Ellie nem szólt a többieknek, megpróbálta saját vérével "meggyógyítani" Samet, de természetesen nem járt sikerrel - jóval bonyolultabb azért a dolog annál, hogy egyszerűen rákenjük egy harapásra a lány vérét, és máris minden jóra forduljon.

Az ezt követő események nem tértek el a játékban látottaktól, Sam és Henry az adatpációban és az eredeti történetben is életüket vesztették. 

A következő The Last of Us epizódra most egy picivel többet kell majd várni, hiszen visszatértünk az eredeti menetrendhez, vagyis a hatodik rész jövő hétfőn, február 20-án fog megérkezni az HBO Maxra. Ezt követőn még három rész jön, a kilencedik epizód zárja majd le az évadot - és egyben a teljes The Last of Us videojáték történetét. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)