Hirdetés

Egészen vad pletykák keringenek a The Elder Scrolls VI-ról és a Bethesda több új játékáról

|

Izgalmas jelentés látott napvilágot a The Elder Scrolls VI kapcsán, állítólag remaster is készül a régebbi epizódokból.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy valamiféle átok ül a hatos számmal jelölt folytatásokon, hiszen nem csak a Grand Theft Auto VI-ra várunk időtlen idők óta, de a The Elder Scrolls VI esetében sem rózsásabb a helyzet, sőt. Ha nem számítjuk a különféle spin-offokat (TES:Online, Legends, Blades), akkor 2011 óta nem bővült a The Elder Scrolls-széria. Hivatalosan ugyan már lassan 4 éve megtörtént a folytatás bejelentése, ám a legutóbbi pletykák szerint még mindig csak az előkészületi fázisnál jár a fejlesztés. Most egy újabb jelentés látott napvilágot, ami a lehetséges megjelenési dátumon és a cselekmény sokat találgatott helyszínén túl más izgalmas infókat is tartogat.

A pletyka közvetítője a Skullzi nevű youtuber, aki korábban már többször is jól értesültnek bizonyult a Bethesda titkait illetően. Ezúttal viszont hangsúlyozza, hogy nem a belsős forrásai, hanem valaki más súgott neki, akit ugyan hitelesnek tart, ám mivel nem ellenőrizte az állításokat, mindenki fogadja kétkedve a jelentést.

Hirdetés

Ennek tisztázásával pedig rátérhetünk a lényegre. Skullzi forrása szerint a TES VI a redguardok otthonában, Hammerfellben játszódik majd, és sárkányok nem, egy politikai rendszer viszont lesz benne árulásokkal, házasságokkal és frakciókkal. A fejlesztés továbbra is korai szakaszban van, jelenleg 2025-2026-os megjelenést céloznak a fejlesztők.

De nem a régen várt folytatás a TES-univerzum egyetlen készülőben lévő attrakciója, Skullzi ugyanis úgy tudja, hogy az inXile Entertainment (The Bard's Tale, Wasteland 2-3) a TES- és a Fallout-szériák korábbi epizódjainak remasterén dolgozik, valamint egy The Elder Scrolls-témájú 4x stratégiát is kapunk. Nem kevésbé izgalmas továbbá, hogy a Bethesda állítólag tárgyalásokat folytat a Quake rebootolásáról, a Zenimax Online egy The Mandalorian MMORPG-t kalapál, a Roundhouse Studios (az egykori Human Head) pedig egy "meglepő" PvPvE címen munkálkodik, méghozzá képregényes licenc (gyaníthatóan Marvel) alapján.

A pletyka arra is kitér, hogy a Bethesda Game Studios austini és montréali csapata dolgozik a rejtélyes Spyteamen, s hogy az Xbox-divízió összességében jelentős erőforrásokat csoportosított át a Bethesda támogatására.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Kétség sem fér hozzá, hogy Skullzi péklapáttal mérte a szívünknek kedves infókat, hiszen lelkesen kalandoznánk az eddig csak a TES: Online-ban és a The Elder Scrolls II: Daggerfallban látott Hammerfellben, a 2025-2026-os megjelenési ablak pedig sokkal jobban hangzik, mint a totális bizonytalanság. És akkor még bele sem mentünk a Fallout remasterekbe, a Quake rebootba és a The Mandalorian MMO-ba.

Mielőtt azonban nagyon felmenne a pulzusunk, fontos megismételni, hogy a jelentést még Skullzi sem tartja 100%-ig megbízhatónak, így egyelőre kezeljük szórakoztató olvasmányként a fentieket. Márcsak azért sem árt, ha így teszünk, mert cikkünk megírása közben Skullzi újabb posztokkal jelentkezett, melyek szerint az iparági bennfentes Jason Schreier valaki másnak cáfolta a pletykák "nagy részét", s habár nem minden állításról sikerült bebizonyítani, hogy hamis, ez még nem jelenti, hogy bármi is igaz lenne a jelentésből.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)