Hirdetés

Egy 2010-es World of Warcraft patch miatt született meg az Ethereum és az NFT

|

Közvetve ugyan, de a Blizzard is hatással volt a videokártya-hiányban kicsúcsosodott helyzetre.

Hirdetés

Az Ethereum az a blokklánc, ami az Ether kriptovaluta és az NFT-k mögött is áll. A rendszert Vitalik Buterin hozta létre, aki a centralizált hálózatok gyengeségeit akarta kijavítani. De vajon mi volt az az esemény, ami felnyitotta a szemét?

Egy 2010-es World of Warcraft balansz frissítés.

Hirdetés

Buterin így ír magáról az interneten:

"Boldogan játszottam 2007 és 2010 között a World of Warcrafttal, egy napon azonban a Blizzard eltávolította a damage komponenst a warlockom Siphon Life spelljéből. Akkor szembesültem vele, hogy milyen szörnyűek is tudnak lenni a központosított szolgáltatások. El is döntöttem, hogy abbahagyom a játékot."

2011-ben aztán új értelmet keresett az életének, ekkor akadt rá a Bitcoinra, amivel kapcsolatban először szkeptikus volt, végül azonban annyira beszippantotta, hogy 1,5 dolláros órabérért kezdett írni a Bitcoin Weeklynél, aztán nem sokkal később társalapítója lett a Bitcoin Magazine-nek.

Egy évvel később elkezdett egyetemre járni, mivel azonban körülbelül 30 órát fordított hetente a kriptóval kapcsolatos projektjeire, abba is hagyta felsőfokú tanulmányait. Ekkor az utazás vonzotta, miközben még szorosabbra fűzte a kapcsolatát a kriptók világával, majd nem sokkal később megszületett az Ethereum, ami azóta teljesen átvette az irányítást az élete felett.

Bár nem ez volt a célja vele, az Ethereum akkorára nőtt, hogy már mérhető hatással van a globális felmelegedésre és a GPU-hiányra, Kínában pedig be is tiltották az újfajta valutát. Maradjunk annyiban, hogy ez csak részben lett egy jól hangzó sikersztori.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)