Hirdetés

Egy 90 éves nagymama a legidősebb videojátékos youtuber

|

Hamako Mori 39 éve játszik, mostanában főleg GTA V-ös és Call of Duty-s tartalmat gyárt 250 ezer követőjének.

Hirdetés

Az elmúlt tíz évben, az okostelefonos játékok óriási mértékű megszaporodása óta jelentősen nőtt a gamer társadalom mérete, a 60 év felettiek is lelkesen nyitnak a játékok felé, mióta tarolnak a Candy Crush, az Angry Birds és a hasonló, könnyen elsajátítható, addiktív címek. Hamako Mori azonban nem állt meg itt. 

Hirdetés

40-50 év múlva talán már nem lesz hír, hogy egy idős ember modern videojátékokkal játszik és ezt a világ tudtára adja, de most még elég ritka. A Guinness Rekordok Könyve szerint a világ legidősebb YouTube-gamere 90 éves, japán, 250 ezren követik 2015-ben indított YouTube csatornáját, és 39 éve játszik. Akkor tetszett meg neki a videojátékok világa, amikor látta, hogy gyerekek mennyire élvezik, és úgy gondolta, ha ő is megtanulja, hogyan kell játszani, neki is tetszeni fog. Először egy Cassette Visionön játszott (ami egyébként 1981-ben jelent meg, és nagy sikert aratott Japánban), most pedig olyannyira belejött, hogy PlayStation 4-en pörgeti a Grand Theft Auto V-öt (ami szerinte olyan, mintha filmet nézne), a Call of Duty: Modern Warfare-t, de rápróbált a Skyrimre is, amit kortársa, a 84 éves Shirley Curry is szívesen játszik. Néha hajnali 2-ig marad ébren, mert nem tudja letenni például a Dauntlesst. A videóban gyűjteményét is megmutatja, bár elmondása szerint sok játékra már nem is emlékszik azok közül, amik megvannak neki.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)