Hirdetés

Egy ártatlan 28 éves srácot lőttek agyon a kommandósok, mert valaki viccesnek gondolta magát

|

A swatting továbbra is nagyon népszerű szivatás Amerikában, ami ezúttal egy halálos áldozatot is követelt.

Hirdetés

Az utóbbi egy évben szerencsére nem nagyon kellett beszámolnunk swatting akciókról, de ez nem azt jelenti, hogy ne történnének meg. Az amerikai rendőrség szerint évi közel 400 esetben riasztják őket egy helyszínre, ahol állítólagos emberölés vagy túszdráma zajlik, amíg ki nem derül, hogy csak egy idióta gamer akarta megijeszteni a haverját, vagy épp megszivatni egy másik játékost, aki csúnyát mondott a chaten.

Hirdetés

Andrew Finchet most saját otthona ajtajában lőtték agyon a rendőrök, mert a bejelenetés szerint lelőtte az apját, anyját és testvéreit pedig túszul ejtette. A kommandósok nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, majd amikor a férfi ajtót nyitott, egyelőre tisztázatlan körülmények közt lelőtték.

A legdurvább az egészben, hogy Finchnek még csak köze sem volt a dologhoz: egy helyi lap most screenshotokkal próbálja bizonyítani, hogy két helyi gamer között fajult odáig a vita, hogy az egyikük swattinggal fenyegette meg a másikat, mire az bátran bedobta a címét. Csak épp nem a sajátját, hanem egy néhány utcára lévő házét, amiben épp Finch lakott.

Időközben a helyi lap szerint a rendőrség letartóztatta a Los Angeles-i Tyler Barrisst, akinek nem ez volt az első ilyen akciója: 2015-ben kétszer is azzal fenyegetőzött, hogy bombát helyezett el az ABC Studiis irodáiban, és kapcsolatba hozták a decemberi Call of Duty WWII bajnoksággal, ahol szintén bombariadót kellett elrendelni miatta. A srác Twitteren dicsekedett arról, hogy milyen ügyesen tönkrevágta az egész rendezvényt.

Ha valakinek nem jött volna át, a swatting baromira nem vicces, úgyhogy eszetekbe se jusson így "megviccelni" valakit.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)